Minitortulete cu crema de branza si matcha

de vio_dreams in Torturi, 28 Feb 2013 | 9205 vizualizari

 

O combinatie de care m-am indragostit, cremoase, racoroase, fresh, crema de branza, aroma de ceai verde si limeta fac nota comuna si imbata simturile!

 

INGREDIENTE

pentru blat:

  • 5 oua
  • 5 linguri zahar
  • 5 linguri faina
  • 1 lingurita matcha

pentru crema:

  • 200 gr crema de branza cu smantana Delaco
  • 200 gr frisca lichida
  • 100 gr zahar pudra
  • 1 lingurita matcha
  • 1 limeta
  • 2 plicuri gelatina

pentru sirop:

  • 100 ml apa
  • 4 linguri zahar
  • 1 esenta vanilie

pentru glazura si decor:

  • 100 gr ciocolata alba
  • 1/2 lingurita matcha
Portii: 3
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitortulete cu crema de branza si matcha:

Batem galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Dizolvam pudra de matcha  in putina apa fiarta.Pentru cei care nu stiu matcha este pudra de ceai verde. Adaugam in compozitia de galbenusuri.

Adaugam faina si omogenizam.Batem spuma albusurile apoi le incorporam in aluat.Turnam compozitia in tava unsa cu unt si dam la cuptor pana se rumeneste foarte putin pe margini.

Batem frisca pana incepe sa se ingroase.

Mixam crema de branza impreuna cu zaharul apoi adaugam zeama de la limeta si coaja rasa.

Amestecam crema de branza cu o lingurita de matcha dizolvata in apa fiarta.

Adaugam peste frisca si omogenizam.dizolvam gelatina conform indicatiilor de pe ambalaj apoi o amestecam cu grija in crema.

Decupam blaturile cu ajutorul unei forme rotunde.

Punem doua forme pe un platou si punem la baza cate un blat. Fierbem apa cu zaharul si adaugam esenta de vanilie.  Cand se raceste insiropam blaturile.

Adaugam o parte din crema si punem urmatorul blat si insiropam.

Punem deasupra cel de-al treilea blat si insiropam.

Topim jumatate din ciocolata alba cu frisca lichida si glazuram tortuletele. Cealalta jumatate o topim si o amestecam cu matcha dizolvata in apa fiarta.Punem ciocolata astfel obtinuta intr-un sprit cu dui subtire si facem modele pe o hartie de copt.Dam la rece apoi le desprindem si ornam cu ele tortuletele.

TIPS-URI

1

ca sa obtineti niste minitortulete perfecte folositi forme detasabile

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitortulete cu crema de branza si matcha" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Red Velvet Cake