Minitortulete de Craciun

de adriana65 in Prajituri, 17 Dec 2009 | 2713 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • - 3 oua
  • - 250 g zahar tos
  • - 250 g margarina moale
  • - 150 ml lapte
  • - 280 g faina
  • - 2 plicuri praf de copt
  • - 100 g stafide
  • - 1 lingurita pudra de scortisoara
  • - 1/2 lingurita ghimbir razuit
  • - 1 lingurita coaja de portocala confiata
  • - 1 lingurita coaja de lamaie confiata
  • - coaja rasa de la o portocala
  • - coaja rasa de la o lamaie
  • - 1 lingura lichior Amaretto
  • - 100 g fructe de padure (congelate)
  • - 10 buc. cirese (din compot sau congelate)
  • - 200 g zahar pudra
  • - zeama stoarsa de la 1/2 lamaie
  • - 1 lingura apa rece
  • - 1 lingurita fulgi de migdale
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitortulete de Craciun:

Galbenusurile le-am pus in robotul de bucatarie impreuna cu zaharul (din care am oprit 3 linguri ) si am pornit robotul la viteza maxima; dupa 10 minute, timp in care galbenusurile s-au albit si s-au spumat, am adaugat margarina taiata cubulete; i-am dat robotului inca o tura de 5 minute, dupa care am adaugat cate putin lapte si lichior (robotul la viteza mijlocie); cand s-a integrat foarte bine laptele si lichiorul am adaugat stafidele, cojile rase si cele confiate de portocala si lamaie, ghimbirul, scortisoara, fructele de padure , am dat un impuls scurt robotului, apoi am lasat galbenusurile deoparte si am trecut la albusuri pe care le-am batut spuma cu cele trei linguri de zahar lasate deoparte. In galbenusurile bine batute adaugam faina amestecata cu praful de copt. In compozitia de galbenusuri se adauga cea de albusuri cu faina si se pun in formele speciale (va cer scuze ca am uitat sa va arat tava speciala de copt aceste minitortulete sau maxibriose, cum vrea fiecare) . Se coc 30 - 35 minute. Dupa racirea tortuletelor acestea se glazureaza cu o glazura de zahar "icing", care se prepara in felul urmator: zaharul pudra se pune intr-un bol si se amesteca cu zeama de lamaie, treptat se adauga apa, amestecand continuu, pana se obtine o compozitie cremoasa si densa. Glazura se toarna peste minitortulete; se pune in varful fiecaruia cate o boaba de cireasa, o zmeura, mure, cateva boabe de strugurasi rosii si afine. Deasupra se rade coaja de portocala, lamaie si cateva migdale.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Minitortulete de Craciun 12245
retete culinare - Minitortulete de Craciun 12246
retete culinare - Minitortulete de Craciun 12248
retete culinare - Minitortulete de Craciun 12249
retete culinare - Minitortulete de Craciun 12250
retete culinare - Minitortulete de Craciun 12251
retete culinare - Minitortulete de Craciun 12252
retete culinare - Minitortulete de Craciun 12253
retete culinare - Minitortulete de Craciun 12254
retete culinare - Minitortulete de Craciun 12255

COMENTARII (23)

Rocsi 1

13.03.2012, 11:12

La multi ani!!!

gaby_gabytza 1

13.03.2012, 16:54

la multi ani

MIUTA 1

13.03.2012, 17:11

La multi ani!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D