Minty Lime Freeze

de mirela0911 in Prajituri, 29 Mai 2011 | 1971 vizualizari

 

Nu stiu cum sa-i zic pe romaneste, sa sune si frumos, dar stiu ca este delicioasa si atat de racoroasa mai ales pe caldura asta.

 

INGREDIENTE

  • 250g branza dulce
  • 1/2 cup zahar
  • 1/2 plic gelatina
  • 1 lg coaja rasa de lime
  • 1/4 cup suc lime proaspat stors
  • 1 lg sirop de menta
  • 250 ml frisca batuta
  • 1 lg menta proaspata tocata
  • 1 1/2 cup biscuiti zdrobiti fin
  • 6 lg unt topit
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minty Lime Freeze:

Se bate branza cu 1/4 cup zahar pana se omogenizeaza si se topeste zaharul. Se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic, coaja si sucul de lime, siropul de menta. Se mixeaza bine bine.

Se amesteca cu frisca batuta si menta tocata. Se toarna intr-un vas de yena pregatit inainte cu folie alimentara. Se da la rece pana preparam blatul.

Biscuitii zdrobiti fin se amesteca cu restul de zahar si untul topit. Se presara peste crema si se acopera cu folia apasand usor amestecul peste crema. Se da la frigider (unde este cel mai rece) pt 3 ore.

Cand se scoate se rastoarna peste o tava si se lasa timp de cateva minutele la temperatura camerei inainte de servire.

 

RETETA IN IMAGINI

Minty Lime Freeze-0
Minty Lime Freeze-1
Minty Lime Freeze-2
Minty Lime Freeze-3
Minty Lime Freeze-4
Minty Lime Freeze-5
Minty Lime Freeze-6
Minty Lime Freeze-7

COMENTARII (68)

mihaelar63

mihaelar63 1

16.06.2011, 08:14

Sunt lesinata dupa menta eu imi pun si in cafea

mirela0911

mirela0911 1

18.06.2011, 09:08

Mihaela si pe mine m-au ametit fetele cu sirop de menta de a trebuit sa-mi fac si eu

Angelina_Elena

Angelina_Elena 1

16.08.2012, 17:18

foarte buna si racoritoare prajiturica!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!