Mix de ciolan de porc proaspăt şi afumat la vasul roman

de diaconta in Porc, 3 Noi 2013 | 7964 vizualizari

 

Parcă odată ce s-a răcit vremea ,simţim nevoia să pregătim mai mult mâncăruri la cuptor,mai ales carne de porc.In week-end am avut sarmăluţe fierte în oala de lut la cuptor,mirosul lor ameţitor a fost completat de ciolanul la cuptor pregatit în vasul roman,pentru că îmi era pofta de ceva vreme.Sper că vă imaginaţi ce arome s-au răspândit în bucătărie.

 

INGREDIENTE

  • Un ciolan(rasol)de porc proaspat (1 kg)
  • Un ciolan de porc afumat (700 g)
  • Sare,piper,boia
  • Fulgi de ardei iute
  • Cimbru uscat
  • Rozmarin
  • 2 linguri suc de rosii
  • usturoi
  • Ulei
  • 250 ml bere cu merisoare
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mix de ciolan de porc proaspăt şi afumat la vasul roman:

Vasul roman l-am scufundat în apa cât timp am pregatit carnea.

Am spalat ciolanele,le-am crestat şoricul,le-am condimentat bine si prin crestaturile facute.

In crestaturi am pus cateii de usturoi.

In vasul roman am pus putin ulei,am asezat ciolanele,am presarat cimbrul,crenguta de rozmarin si apoi berea.

Am pus capacul vasului,am pornit cuptorul si am pus vasul în cuptor.

Când pregatim mâncare la vasul roman sau în vase de lut ori ceramica,este important sa pornim cuptorul doar când punem vasul înauntru.

Am lasat cam o ora si jumatate,nu e nevoie sa întoarcem carnea deoarece caldura va veni si de deasupra dupa ce capacul se încalzeste.

Dupa o ora si jumatate ,am scos ciolanul afumat,peste celalalt am pus sucul de rosii si l-am lasat înca jumatate de ora fara capac.

Am servit cu cartofi la cuptor si salata de sfecla rosie.

 

Se poate servi cu orice fel de garnitura sau chiar fara.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mix de ciolan de porc proaspăt şi afumat la vasul roman" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (40)

Lia_ 1

09.01.2014, 06:18

favo pt meniuri ca noi nu mancam porc

diaconta 1

09.01.2014, 08:36

Lia,incercam si noi sa mancam mai rar dar totusi poftim la ea

Xandrinne 1

17.12.2015, 05:57

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mazare cu rasol afumat si legume, la tigaie