Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume

de Sidy in Curcan, 17 Feb 2013 | 3235 vizualizari

 

La noi in familie , cea mai buna leguma este ...carnea. Si daca ar fi doar cu cartofi , ar fi cea mai buna.
Dar....nu este sanatoasa.
Asa ca m-am gandit sa fac pe langa carnea de pui si cea de curcan si niste legume la cuptor.
Rezultatul a fost nesperat de bun, asa ca va poftesc sa incercati cu multa incredere.

 

INGREDIENTE

  • o pulpa de curcan
  • 3 pulpe de pui
  • 10 cm ghimbir proaspat
  • zeama de la o lamaie
  • 1 ardei iute
  • 1 ardei kapia
  • 1 caciulie usturoi
  • 3 linguri sos de soia
  • 200 ml vin alb
  • sare
  • piper negru Kotany
  • 2 morcovi
  • 2 dovlecei
  • 100 g fasole verde
  • 1 ceapa rosie
  • 8 ciuperci proaspete
  • 50 g unt
  • cateva fire patrunjel verde
Portii: 9
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume:

Pulpele se curata de pielita si cea de curcan se dezoseaza.

Facem o marinada din ghimbirul curatat si dat pe razatoarea mica, vin, ardeiul iute taiat oblic feliute, zeama de lamaie, sosul de soia 3-4 catei usturoi taiati felii si 1/2 ardei kapia taiat feliute.Presaram piper proaspat macinat.

In aceasta marinada punem carnea pentru cat mai multe ore, de preferat de seara pina dimineata.Tinem marinada acoperita la rece.

A doua zi , curatam morcovii si ii taiem rondele. Ceapa o curatam si o taiem julien.Dovleceii ii curatam si ii taiem si pe ei rondele.Curatam si ciupercitele, coditele de asemenea.

Intr-o tava punem un rand de rondele de morcovi, ceapa julien, 1/2 din  fasolea verde , dovleceii , apoi pulpele scoase din marinada.

Acoperim cu fasolea verde ramasa , 1/2 din ardeiul kapia ramas si deasupra punem ciupercile curatate si coditele acestora. In fiecare ciupercuta punem usturoi presat, patrunjel verde si putin unt.

Deasupra presaram sare si piper, turnam zeama ramasa de la marinada si o cana cu supa de carne.

Dam tava la cuptorul dinainte incalzit la 200 de grade C pentru o ora jumatate pina se coc pulpele. Din cand in cand scoatem tava si pulverizam deasupra ulei si sos din tava.

Cand pulpele sunt frumos rumenite si intra furculita foarte usor in ele , sunt gata.

Servim pulpele alaturi de ciuperci si de legumele coapte.

Pofta mare sa aveti !

 

RETETA IN IMAGINI

Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume-0
Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume-1
Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume-2
Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume-3
Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume-4
Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume-5
Mix de friptura de pasare cu ghimbir si legume-6

COMENTARII (15)

-Miti- 1

21.02.2013, 18:12

eu n-ar mai trebui sa ma uit la poze din asta cand imi e tare foame

Panacris 1

21.02.2013, 20:18

babi5 1

17.06.2013, 10:35

Bunatate intradevar

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04