Mix de paste cu mazăre si bacon

de mihasara in Paste, 18 Noi 2015 | 483 vizualizari

 

Sursa: Antonino Cannavacciuolo

 

INGREDIENTE

    • 200g mix de paste
    • 300g mazare congelata
    • 50g bacon
    • 1ceapa uscata
    • 70g parmezan
    • 1cartof
    • 10g menta
    • 10g busuioc
    • 1 fir ceapa verde
    • 800ml supa de legume
    • 30ml vin alb
    • ulei de masline.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mix de paste cu mazăre si bacon:

  1. Fierbem mazarea in apa cu sare.
  2. O racim intr-un bol cu apa cu gheata.
  3. O scurgem si o lasam deoparte.
  4. Intr-o oala mai mica punem putin ulei de masline, il lasam sa se incinga dupa care punem ceapa verde si  cartoful taiat felii.
  5. Amestecam si turnam peste legume, vinul alb.
  6. Dupa ce s-a evaporat alcoolul din cratita, adaugam supa de legume si lasam sa fiarba pana se inmoaie cartoful. 
  7. Punem peste cartof 1/4 din mazarea fiarta si mixam.
  8. Adaugam ulei de masline, sare si piper.
  9. Pentru a obtine o crema foarte fina trecem compozitia printr-o sita fina.
  10. Intr-o cratita punem putin ulei si adaugam ceapa uscata taiata fin impreuna cu baconul taiat cubulete. 
  11. Lasam sa se friga si punem supa peste pana se acopera ingredientele din cratita.
  12. Adaugam pastele si amestecam.
  13. Pastele trebuie fierte al dente.
  14. Luam cratita de pe foc, presaram menta si busuiocul taiate fin.
  15. Punem peste paste o lingura cu crema de mazare,restul de mazare fiarta(3/4), parmezanul si stropim totul cu ulei de masline.
  16. Lasam pastele in cratita pret de cateva minute, dupa care putem monta farfuriile.
 

COMENTARII (12)

Gherca Daniela 1

18.11.2015, 18:37

Panacris 1

18.11.2015, 19:34

mirela0911 1

19.11.2015, 09:11

Ce culoare frumoasa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!