Mocha Muffins cu crusta de biscuiti

de Anamaria7 in Prajituri, 20 Feb 2011 | 4384 vizualizari

 

Pentru o seara de jocuri cu prietenii :)

 

INGREDIENTE

Pentru crusta de biscuiti:

  • 1c biscuiti zdrobiti
  • 2-3lg unt topit
  • 1/3c fulgi de ciocolata

Pentru aluat:

  • 2c faina
  • 1/4lgt sare
  • 2lgt praf de copt
  • 1lg cacao
  • 2lg cafea tare
  • 2lg unt topit
  • 1lgt esenta de vanilie
  • 2/3c lapte
  • 1c zahar
  • 2 oua
  • stafide

+ pentru ornat: 1c zahar pudra+2-3lg lapte +/- bombonele

Portii: 13
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mocha Muffins cu crusta de biscuiti:

Incalzim cuptorul la 190C si pregatim o tava de briose.

Crusta de biscuiti:

Se amesteca bine biscuitii cu untul si cu ciocolata, se aseaza cate o lingura in fiecare forma de briosa, peste hartiuta si se apasa bine. Tinem tava la rece cat timp pregatim aluatul.

Aluatul:

Faina se amesteca bine cu praful de copt si cu sarea. Peste untul topit turnam cacaoa si cafeaua si omogenizam. Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand isi dubleaza volumul si amestecul se deschide la culoare. Apoi se adauga esenta de vanilie, laptele, amestecul de unt topit, iar la final, faina. Nu amestecati decat pana cand nu mai raman cocoloase de faina.

Scoatem tava de la rece si turnam din aluat in fiecare forma, apoi presaram cateva stafide.

Tinem tava in cuptor cca 25-30min, pana cand briosele trec testul scobitorii.

Glazura:

Amestecam cu mixerul zaharul cu laptele (putem amesteca si cu o lingura, dar nu va fi la fel de fina). Pregatim bombonelele in castronele mici, "inecam" briosele cu capul in jos in glazura, apoi dam prin bombonele.

TIPS-URI

1

Briosele se tin in tava 5min dupa ce le-am scos din cuptor, apoi se racesc pe un gratar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mocha Muffins cu crusta de biscuiti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Rețetă gustoasă de post: Sote de conopidă cu ciuperci

ieri la 19:36

Reteta de Muschiulet de porc in crusta aromata - un deliciu crocant si sanatos

de Miha 9

ieri la 18:53

Reteta Cremsnit, cum sa prepari rapid cel mai delicios desert cu crema de vanilie

de Miha 9

ieri la 18:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert cu ciocolata si capsuni