Moelleux au chocolat

de Rux in Prajituri, 16 Mai 2013 | 3316 vizualizari

 

O prajitura frantuzeasca deosebit de delicioasa, de data aceasta cu Amaretto pentru un gust fin, minunat!

 

INGREDIENTE

  • 200 gr ciocolata neagra( sau cu lapte)
  • 175 gr unt
  • 6 oua
  • 250 gr zahar brun
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 gr faina
  • 2 linguri Amaretto
  • 1 lingura cacao neagra -optional
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au chocolat:

Se topeste untul intr-un vas si in el topim ciocolata, amestecam pana rezulta o crema de ciocolata.

La mixer punem ouale zaharul si vanilia si mixam 3 sau 4 minute pana se umfla, adaugam si faina.

Turnam apoi usor si crema de ciocolata, apoi Amaretto.

Incalzim cuptorul la 200 de grade.

Tapetam o forma rotunda cu foaie de copt, apoi punem compozitia.

Coacem prajitura pentru 20 de minute.

Servim dupa ce se raceste dupa dorinta si inspiratie. eu am avut pofta de caspuni.

Va ofer cu drag site-ul oficial de unde puteti alege sa probati mai multe variante ale acestei prajituri : http://www.moelleux-au-chocolat.fr/recette/moelleux-au-chocolat/

 

 

TIPS-URI

1

Daca alegem sa preparam prajitura( cum am facut eu) cu ciocolata cu lapte reducem cu 50 gr cantitatea de zahar si adaugam o lingura de cacao neagra pentru a intensifica culoarea.

2

Daca vi se pare putina cantitatea de faina, nu va speriati , va iesi perfect prajitura.

3

Pentru striatiile de deasupra eu am scos prajitura din forma si am lasat-o sa se raceasca pe un gratar, apoi am intors-o direct pe platoul de servit.

RETETA IN IMAGINI

Moelleux au chocolat-0
Moelleux au chocolat-1
Moelleux au chocolat-2
Moelleux au chocolat-3
Moelleux au chocolat-4
Moelleux au chocolat-5
Moelleux au chocolat-6
Moelleux au chocolat-7
Moelleux au chocolat-8

COMENTARII (70)

Aurelia 07_07

Aurelia 07_07 1

25.05.2013, 19:12

Super buna

Rux

Rux 1

12.01.2014, 23:17

mena29

mena29 1

12.01.2014, 23:38

Bun de tot!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!