Moelleux au Chocolat

de Criss in Prajituri, 20 Mar 2014 | 4779 vizualizari

 

De cand a vazut Alex desertul cu care Elena Lasconi a castigat MasterChef, ma tot bate la cap sa-i fac Moelleux au Chocolat. Am tot cautat formele acelea de aluminiu dar n-am gasit. Asa ca am apelat ca de obicei la improvizatii. Tavi de briose si cosulete din hartie cerata. O improvizatie aproape perfecta. :D Reteta e asadar a Elenei Lasconi. De mare ajutor mi-au fost si explicatiile date de Pokha. Am sa le refac totusi cand voi gasi formele de aluminiu, sa vad, poate o sa-mi iasa si mie asa curgatoare. :D Elena spunea ca trebuie lasate 7 minute, Pokha spunea 8 minute dar eu am un aragaz simplu fara termometru si fara ceas, si dupa 8 minute inca erau prea curgatoare. Le-am lasat 14 minute si mie mi s-au parut perfecte, dar poate erau suficiente 12 minute. Acum poate ca Chefii ar fi strambat din nas la moelleuxurile mele, dar ce conteaza pentru mine e verdictul sefului meu, Alex. ;) care a zis ca sunt delicioase. Si cum altfel ar putea fi o combinatie de ciocolata cu sos de capsuni? (Merci Pokha pentru sfaturi .) Pentru cei interesati am pus si o poza cu etapele. Mai trebuie sa spun ca data viitoare am sa cumpar o ciocolata mai buna. Acum am folosit ciocolata neagra Katy de la Kaufland si nu mi s-a parut suficient de neagra. Deci folositi ceva mai bun, gen Primola, Kandia, etc.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente:
  • 250 g ciocolata neagra (amaruie)
  • 250 g unt (sub nicio forma nu folositi margarina! )
  • 5 oua intregi
  • 5 galbenusuri de ou
  • 250 g zahar
  • 125 g faina
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Moelleux au Chocolat:

 Reteta e foarte simpla dar putin migaloasa, deoarece mai intai trebuie pregatite formele (in cazul meu cosuletele de hartie) astfel: Se topesc 100 g unt la microunde, apoi cu o pensula se unge fiecare cosulet de hartie.

Se pun tavile in congelator 10 minute, apoi se scot si se ung din nou cu unt topit si se pudreaza cu cacao. Pana se pregateste compozitia de moelleux, tavile se tin in frigider.
Ciocolata se rupe in bucati si se pune intr-un vas pe baie de aburi impreuna cu untul taiat cubulete.

Se amesteca din cand in cand pana se topeste ciocolata, apoi se lasa 10 minute sa se raceasca. Separat intr-un bol se pun ouale si galbenusurile cu zaharul. Se mixeaza pana se topeste zaharul si compozitia isi dubleaza volumul si devine spumoasa. Se adauga ciocolata topita impreuna cu untul si se bate cu mixerul in continuare pana devine un amestec omogen. Se adauga apoi faina in ploaie, amestecand cu un tel sau o lingura. Compozitia astfel obtinuta se toarna in formele pregatite. Se pune tava in cuptor pentru (si aici e greu sa ma pronunt, 7, 8, 10, 12 minute in functie de cat de moi vreti sa iasa). Dupa ce s-au copt, se lasa cateva minute in forme, apoi se scot si se servesc cu sos de capsuni.  Eu am zdrobit putin capsunile cu furculita si am adaugat putin zahar.

Daca ti-a placut reteta noastra "Moelleux au Chocolat" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Moelleux au chocolat