Mofturoasa

de Moni_alex in Dulciuri, 27 Mar 2016 | 4437 vizualizari

 

O prajitura veche din caietul cu retete al soacrei mele, o prajitura foarte frageda cu coniac.

 

INGREDIENTE

  • Foi:
  • un pachet de unt sau margarina (250 gr)
  • 6 linguri de zahar
  • 4 galbenusuri
  • un praf de sare
  • o lingurita amoniac stins cu zeama de lamaie
  • faina cat cuprinde pana iese un aluat elastic si bun de intins
  • o cescuta de coniac ( 80 ml)
  • Crema:
  • un pachet de unt
  • 7 linguri zahar pudra
  • 2 linguri de cacao
  • o cana de nuci taiate marunt
  • 3 linguri gem de caise
  • cateva visine din visinata
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mofturoasa:

Pentru foi se freaca spuma untul sau margarina cu 6 linguri de zahar, se adauga pe rand cele 4 galbenusuri, unul cate unul , praful de sare si se amesteca bine.

Se adauga faina si amoniacul stins cu zeama de lamaie si se framanta bine pana iese un aluat elastic.

Se imparte compozitia in 3 si se coc 3 foi pe dosul tavii unsa cu ulei si tapetata cu faina

Se lasa sa se raceasca apoi o foaie se faramiteaza si se amesteca cu cescuta de coniac.

Se freaca spuma un pachet de unt cu 7 linguri de zahar pudra, se adauga 2 linguri de cacao, nucile taiate marunt, gemul de caise si visine din visinata.

Se adauga in crema si foaie sfaramata si amesteca bine.

Se adauga crema intre cele 2 foi si se lasa cateva ore la rece.

Se taie bucatele si se presara zahar pudra!

 

TIPS-URI

1

Foile sunt sfaramicioase, trebuie lucrat cu atentie cu ele

Daca ti-a placut reteta noastra "Mofturoasa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

Rocsi 1

28.03.2016, 20:53

Vreau o bucatica!

Mutulica 1

28.03.2016, 22:22

Titlul m-a facut sa citesc atent toata reteta , ceea ce nu prea faC.O stiu dar nu stiam ca-i zice asa.Si-mi place mult.

Moni_alex 1

29.03.2016, 09:26

Multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită

citeste mai mult
Paste cu sos gorgonzola și mușchi de vită
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu ghimbir si scortisoara