Momeala pentru Iepuras...sau clatite cu urda si jeleu

de diaconta in Dulciuri, 16 Apr 2011 | 6107 vizualizari

 

Sa vad daca am sanse sa-l momesc pe Iepuras cu clatitele astea delicioase.Pentru ca nu facusem demultisor clatite,iar azi am gasit la piata urda dulce si proaspata,m-am gandit s-o combin cu niste jeleu de visine si uite-asa am rezolvat si desertul dulce-acrisor. Mmmmmmmm ce bun a fost,ar fi bine sa se grabeasca si Iepurasul.

 

INGREDIENTE

Pentru clatite:

  • 300 ml lapte
  • 200 ml apa minerala
  • 2 oua
  • 2 linguri zahar
  • sare
  • lamaie
  • zahar vanilat

Pentru umplutura:

  • 300 gr urda
  • 2 linguri zahar
  • 1 ou
  • 50 ml frisca
  • 1 lingura smantana
  • zahar vanilat
  • lamaie

Pentru jeleu:

  • 1 compot de visine
  • 1 1/2 lingura amidon alimentar
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Momeala pentru Iepuras...sau clatite cu urda si jeleu:

Pentru clatite cantitatile sunt orientative.Nu am sa scriu reteta,cred ca e cunoscuta de toata lumea.Mie mi-au iesit vreo 10 clatite subtirele.

Urda se amesteca cu zaharul,vanilia,zaharul vanilat,oul,lamaia.La urma se incorporeaza frisca batuta cu smantana.

Siropul de la compotul de visine se amesteca cu amidonul,se adauga si fructele,se pune pe foc pana incepe sa se ingroase.

Clatitele se aseaza sub forma de tort,se pun straturi de urda si jeleu.Deasupra se presara zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Momeala pentru Iepuras...sau clatite cu urda si jeleu" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Desert clatite cu dulceata