Mousse cu migdale si sos de caramel

de Ligia Bxl in Dulciuri, 7 Iun 2014 | 3406 vizualizari

 

Imi place mousse-ul de orice fel, cu orice gust :)

 

INGREDIENTE

  • Pentru mousse:
  • 150 gr zahar
  • 140 ml frisca lichida
  • 6 gr gelatina
  • 350 ml frisca batuta
  • cativa fulgi de migdale
  • 2 linguri apa
  • Pentru sos:
  • 50 gr de zahar
  • 60 ml frisca lichida
  • 1 lingura apa
  • Pentru ornat:
  • ciocolata rasa
  • cativa fulgi de migdale
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse cu migdale si sos de caramel:

Mousse: intr-o craticioara se pune zaharul si 2 linguri de apa, se amesteca pana se topeste zaharul. Se da craticioara de pe foc si se adauga frisca lichida (incalzita dinainte). Se amesteca toate apoi se adauga gelatina preparata conform instructiunilor de pe plic. Se amesteca bine pana se topeste gelatina si s-a incorporat cu toate ingredientele. Se lasa la racit si in acest timp se bate frisca care se adauga peste compozitia obtinuta. Intr-o tava cu foaie de copt se pun la cuptor ptr a se rumeni putin fulgii de migdale care se vor pune in crema obtinuta dupa racire.

Se varsa aceasta compozitie intr-o forma speciala ptr mousse unsa cu ulei de nuci sau migdale, se pune capacul si se da la rece ptr 2- 3 ore.

In acest timp se face caramelul astfel: intr-o craticioara se pune pe foc zaharul cu 1 lingura de apa, se amesteca continuu pana ce acestea se vor carameliza (pana devine o culoare maronie) nu se va tine pre mult pe foc dupa ce a devenit o culoare maronie ptr ca-si va schimba gustul (amarui). Se lasa la racit.

Dupa ce au trecut cele 2- 3 ore se scoate din forma pe o farfurie, se torna peste caramelul racit si se presara ciocolata rasa (daca nu aveti in casa decat ciocolata se poate topi apoi se intinde pe o planseta cu o spatula, se lasa la rece si apoi cu un cutit se razuie ptr a forma ciocolata rasa) apoi se adauga fulgi de migdale.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse cu migdale si sos de caramel" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Merisor 1

09.06.2014, 17:25

Ce bunatate!

Ina 1

09.06.2014, 17:36

Baaai, cum arata!
Bravo, Ligia! Ne surprinzi mereu!

Ligia Bxl 1

14.06.2014, 19:58

multumesc mult tuturor

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

pe 23.04 la 10:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Cozonac Rosenkranz