Mousse de banane

de Pasiune pentru bucatarie in Prajituri, 2 Mar 2010 | 2911 vizualizari

 

Am primit un blender de martisor si m-am gandit sa fac ceva sa-l incerc si cum aveam niste banane prin casa am facut un mousse de banane

 

INGREDIENTE

  • 2 banane
  • sucul de la o jumatate de lamaie
  • 2 linguri de zahar
  • 2 lingurite de gelatina
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de banane:

Bananele le-am rupt bucati,am pus peste ele sucul de lamaie sa nu se oxideze,zaharul si am bagat blenderul aprox 2 min.Gelatina am pus-o la inmuiat in putina apa rece si am lasat-o pana s-a umflat,apoi am pus-o pe baie de aburi sa se dizolve(sa nu fiarba ca isi pierde proprietatile).Am amestecat gelatina cu bananele si am pus in pahar.Se lasa la rece pana se incheaga.Se serveste cu frisca si ciocolata rasa(eu nu am pus frisca pt ca aveam o cutie mare neinceputa si am zis ca daca o incep se topeste).

 

TIPS-URI

1

Se poate face si fara blender:pisati bananele cu furculita si mixati cu mixer normal

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mousse de banane 20035
retete culinare - Mousse de banane 20036
retete culinare - Mousse de banane 20037
retete culinare - Mousse de banane 20038
retete culinare - Mousse de banane 20039

COMENTARII (7)

madi_marin 1

02.03.2010, 20:54

la cate pahare trebuie sa imparti la milogii de aici....ar trebui sa iti faci o rezerva serioasa....

Pasiune pentru bucatarie 1

02.03.2010, 21:58

nu foarte multe
sa stiti ca este ff bun;mie cel putin mi-a placut mai ales ca ador bananele

adry88 1

07.07.2011, 11:59

bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI