Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide

de Patricia Iordache in Dulciuri, 24 Iul 2013 | 11557 vizualizari

 

Ador aceasta crema fina de ciocolata neagra (amaruie). Combinata cu visinele din visinata si cu stafide....mhhh...cred ca n-are rost sa va mai povestesc. ;) Se face foarte simplu si este un desert ideal pentru iubitorii de ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 125 ml frisca lichida (eu folosesc Creme Patisserie);
  • 200 gr. ciocolata amaruie (neagra);
  • 5 gr. gelatina granule;
  • 2 linguri apa rece;
  • 200 ml frisca lichida (batuta);
  • o mana se stafide;
  • 2 linguri visinata (de pus in mousse);
  • 2 linguri de visinata (pentru pus stafidele la hidratat);
  • visine din visinata fara samburi - cate dorim (pentru decor);
  • bucatele de ciocolata (pentru decor);
  • putin sirop gros de visine (daca avem)
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide:

Punem gelatina la hidratat in cele 2 linguri cu apa rece.

Intr-un vas de inox cu fundul dublu (sau pe baie de aburi) punem cei 125 ml. frisca lichida si ciocolata rupta bucatele.

Punem vasul pe foc mic si amestecam continuu cu ajutorul unui tel, pana ce se topeste ciocolata.

Luam vasul de pe foc si adaugam gelatina hidratata (v-a avea o textura inghegata, ca piftia). Amestecam bine pana se topeste toata gelatina. Lasam la racit la temperatura camerei.

Batem cei 200 ml. frisca lichida pana obtinem o pufosenie de frisca.

Cand crema de ciocolata s-a racit complet, adaugam treptat, lingura cu lingura, toata frisca batuta. Amestecam bine cu telul pana se omogenizeaza.

Adaugam 2 linguri de visinata, stafidele bine scurse si continuam sa amestecam usor.

Pregatim cateva cupe frumoase si cu ajutorul unei linguri asezam mousse-ul.

Ornal cu bucatele de ciocolata, visine din visinata (fara samburi) si picuram din loc in loc sirop de visine.

Servim imediat sau il pastram la frigider pana in momentul servirii.

TIPS-URI

1

Acest mousse il putem folosi cu succes si la torturi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mousse de ciocolata neagra cu visine din visinata si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Tort cu mousse caramel, banane si ciocolata