Mreana la tava

de mihaelar63 in Peste, 30 Oct 2014 | 6668 vizualizari

 

Pana acum n-am avut ocazia sa mai mananc mreana. Acum stiu de ce este denumita si regina raului de catre pescari. Mreana are o carne buna mai dulcie si mai densa decat cea a crapului. Mreana mea a avut cam 3 kg si am preparat jumatate din ea. Jumatatea cu coada:D

 

INGREDIENTE

  • 1.5 kg mreana
  • 1 gogosar
  • 6 catei usturoi
  • 100 gr slanina afumata
  • 100 ml ulei masline
  • 100 ml vin alb
  • pasta Harissa[pasta cu ardei iute rosu , usturoi , coriandru si chimen ]
  • ceapa verde
  • lamaie
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mreana la tava:

Pestele curatat  si spalat l-am  crestat pe spate si l-am pus intr-o tava teflonata .

Curatati, spalati si feliati gogosarul si usturoiul .

Am sarat pestele , l-am uns cu pasta Harissa si in fiecare crestatura am pus o feliuta de usturoi , una de gogosar si una de slaninuta afumata .

Am dat pestele la rece in frigider cateva ore .

La preparare am turnat deasupra vinul alb si am stropit cu ulei de masline .

Am pus pestele la cuptorul incalzit . In maximum 30 minute este rumenit .

Am servit mreana la tava cu lamaie si verdeata.

 

TIPS-URI

1

Langa peste merge bine un pahar de vin alb .

2

Harissa este o pasta din ardei iute rosu amestecat cu condimente diverse : usturoi , coriandru , chimen.Este denumit si condimentul national tunisian . Este mult folosita in tarile magrebien, nordul Africii .

3

ATENTIE - icrele de mreana nu se consuma , sunt toxice pentru sanatatea omului .

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mreana la tava 349645
retete culinare - Mreana la tava 349646
retete culinare - Mreana la tava 349648
retete culinare - Mreana la tava 349649
retete culinare - Mreana la tava 349650
retete culinare - Mreana la tava 349651
retete culinare - Mreana la tava 349652
retete culinare - Mreana la tava 349653
retete culinare - Mreana la tava 349654
retete culinare - Mreana la tava 349655
retete culinare - Mreana la tava 349656
retete culinare - Mreana la tava 349660

COMENTARII (29)

Rocsi 1

30.10.2014, 21:23

Panacris 1

29.01.2015, 09:12

ianculubita 1

29.01.2015, 09:33

waw,waw,ce-mi place si ce pofta mi-ai facut!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25