Mucenici

de getix in Dulciuri, 9 Mar 2014 | 2838 vizualizari

 

Sursa :http://www.jamilacuisine.ro/mucenici-moldovenesti-reteta-video/

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • 60 g zahar
  • 225 ml lapte
  • 1 plic de drojdie uscata
  • 2 oua
  • 25 ml ulei
  • sare
  • coaja de lamaie
  • o lingurita esenta de vanilie
  • 100 g nuca macinata
  • miere

Sirop: 150 ml apa, 75 g zahar, coaja de portocala

Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Se cerne faina.Pregatim maiaua  astfel: amestecam drojdia cu o lingurita rasa de zahar, faina si putin lapte caldut pana se formeaza o pasta .Lasam la dospit.

Adaugam peste faina cernuta, zaharul, sarea, maiaua dospita, ouale,  coaja de lamaie, esenta, laptele caldut putin cate putin si uleiul.Amestecam cu o lingura  de lemn la inceput apoi incepem sa framantam aluatul format pana devine elastic si nelipicios. Lasam la crescut aluatul aproximativ  o ora, acoperit cu un prosop.

Dupe ce aluatul si-a dublat volumul, incepem sa formam mucenicii.  Formam bilute de coca . Luam apoi  cate o bucata si o modelam ca un cordon.Incepem a forma o spirala  pana la jumatatea cordonului, apoi celalalt capat il rulam in sens invers. 

Dupe ca terminam de format  mucenicii, îi asezam in tava tapetata cu hartie de copt si lasam iar la crescut cca. 20 min. Inainte de a introduce tava  la cuptor se ung mucenicii cu  galbenus de ou amestecat cu 1  lingura de lapte.  Se lasa la copt pana se rumenesc, aproximativ 20 min. ( depinde de cuptorul fiecaruia) .

Cat se coc mucenicii,pregatim siropul : punem apa la fiert impreuna cu zaharul pana se acesta se topeste. Luam vasul de pe foc si  adaugam coaja de portocala. Lasam  cateva minute apoi scoatem coaja .

Insiropam mucenicii ( siropul nu trebuie sa fie  fierbinte ) apoi cu o pensula ii ungem cu miere si presaram nuca macinata  pe deasupra . Pofta buna !

Mucenicii  traditionali din zona mea, sunt cei fierti si cum nu puteau sa lipseasca am pregatit si din  acestia : se pune la fiert  1-1,5 l apa. Cand apa a juns la punctul de fierbere se introduc mucenicii ( 1 punga cumparata ) si se lasa cca 5-10 minute la fiert . Se adauga zahar ( dupa preferinta :5-6 linguri ),  zahar vanilat (2 plicuri ) , coaja de lamaie, esenta rom, nuca tocata marunt ( 50-100 g ), scortisoara. Se servesc pe data de 9 martie, calzi sau reci ! Eu îi prefer reci !

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti (2)