Mucenici

de Valyvalentyna in Dulciuri, 13 Mar 2015 | 553 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte,
  • 600-700 gr faina,
  • 2 oua,
  • 5-6 linguri de zahar,
  • 100 ml ulei,
  • 25 gr drojdie,
  • coaja de la 1 portocala,
  • 1 esenta vanilie,
  • sare,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • nuca,
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte pt. uns,
  • miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Se incalzeste putin laptele. Se dizolva drojdia intr o cescuta mica de lapte, iar restul se pune intr un vas mai mare. Batem ouale bine si le punem peste lapte.

Adaugam  zaharul si zaharul vanilat, drojdia si esenta, coaja de portocala si se amesteca totul bine, pina se topeste zaharul. Se adauga faina pina se intareste coca dupa ce se intareste coca se adauga uleiul.

Nu tot odata ,ci in doua- trei transe. Si framintam bine cu uleiul,apoi lasam 1 ora la crescut. Dupa ce aluatul a crescut rupem din aluat bucati ,cam cit un mar. Ruleaza-l in mina pina faci un sul, uneste-i capetele si apoi rasuceste-l. Si tot asa, pina umpli tava. Trebuie lasat putin spatiu intre ei. Ii lasam in tava pina isi dubleaza volumul. Dupa ce au crescut in tava ii ungem cu galbenusul de ou si laptele si ii bagam la cuptorul incins la 180 de grade pina se rumenesc frumos. Dupa ce s-au rumenit mucenicii scoate- i pe un platou si lasa-i sa se racoreasca un pic inainte de a-i unge cu miere, altfel va curge. Presara si miez de nuca macinat si sunt gata.!!

 

RETETA IN IMAGINI

Mucenici-0
Mucenici-1
Mucenici-2
Mucenici-3
Mucenici-4
Mucenici-5
Mucenici-6
Mucenici-7
Mucenici-8
Mucenici-9
Mucenici-10
Mucenici-11

COMENTARII (6)

Rocsi 1

13.03.2015, 21:12

Tare buni!

dantes 1

14.03.2015, 12:12

Buni!

Valyvalentyna 1

15.03.2015, 20:31

multumesc Rocsi si Dantes

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04