Mucenici

de Valyvalentyna in Dulciuri, 13 Mar 2015 | 2783 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 ml lapte,
  • 600-700 gr faina,
  • 2 oua,
  • 5-6 linguri de zahar,
  • 100 ml ulei,
  • 25 gr drojdie,
  • coaja de la 1 portocala,
  • 1 esenta vanilie,
  • sare,
  • 1 pliculet zahar vanilat,
  • nuca,
  • 2 galbenusuri
  • 50 ml lapte pt. uns,
  • miere
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Se incalzeste putin laptele. Se dizolva drojdia intr o cescuta mica de lapte, iar restul se pune intr un vas mai mare. Batem ouale bine si le punem peste lapte.

Adaugam  zaharul si zaharul vanilat, drojdia si esenta, coaja de portocala si se amesteca totul bine, pina se topeste zaharul. Se adauga faina pina se intareste coca dupa ce se intareste coca se adauga uleiul.

Nu tot odata ,ci in doua- trei transe. Si framintam bine cu uleiul,apoi lasam 1 ora la crescut. Dupa ce aluatul a crescut rupem din aluat bucati ,cam cit un mar. Ruleaza-l in mina pina faci un sul, uneste-i capetele si apoi rasuceste-l. Si tot asa, pina umpli tava. Trebuie lasat putin spatiu intre ei. Ii lasam in tava pina isi dubleaza volumul. Dupa ce au crescut in tava ii ungem cu galbenusul de ou si laptele si ii bagam la cuptorul incins la 180 de grade pina se rumenesc frumos. Dupa ce s-au rumenit mucenicii scoate- i pe un platou si lasa-i sa se racoreasca un pic inainte de a-i unge cu miere, altfel va curge. Presara si miez de nuca macinat si sunt gata.!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici