Mucenici cu aluat de la "inteligenta"

de DIANA B in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 7328 vizualizari

 

E 9 martie , ziua celor 40 de mucenici din Sevastia cand toata bucatarasa ortodocsa pregateste MUCENICI , deci ... si eu

 

INGREDIENTE

  • 250 ml apa
  • 70 ml ulei
  • 1 lingurita de sare
  • esenta de rom
  • coaja rasa de lamaie si porto
  • 500 g faina 000
  • 1 plic drojdie granule
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici cu aluat de la "inteligenta":

Am programat INTELIGENTA ( masina de paine ) la programul 8 ( framantat si dospit ) si-am pus-o la treaba : intai se introduc componentele lichide , respectiv  uleiul , apa , esentele , dupa care se adauga faina , zaharul , sarea , coaja de citrice si in mijloc , drojdia .

Dupa timpul de framantare si dospire , se scoate aluatul din cuva masinii si se trece la modelarea mucenicilor (respectiv la producerea de opturi ... am si rosit ), care se vor aseza in tava si apoi la cuptorul preincalzit , pana se coc si se rumenesc frumos .

In timpul cat ei se coc , se va face un sirop din apa , zahar si ceva arome , si se pregateste si nuca si se macina . Cand mucenicii s-au copt se insiropeaza si se presara cu nuca .

Daca nu agreati nuca , puteti folosi miere de albine .

POFTA BUNA !

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici cu aluat de la "inteligenta"" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (44)

master 1

08.03.2012, 09:32

vai dar de ce ai rosit?
e vb de mucenici ...nu de alte prostii
in orice caz arata foarte bine ...mucenicii

DIANA B 1

09.03.2012, 12:23

Master , eu am rosit , sau cine ?
Ms frumos !

Rahela Velicu 1

27.06.2021, 09:04

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de conopida cu iaurt grecesc

ieri la 12:26

Reteta de briose sarate cu sunca si cascaval

pe 27.03 la 15:04

Reteta de Chupe de camarones- supa peruana de creveti, reteta nr.46 din Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 27.03 la 13:30

Reteta de prajitura de post cu foi si crema de budinca cu fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti