Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult
O reteta minunata!
Atat de pufosi, moi, aromati, insiropati, deliciosi!
Primul pas este sa cernem faina.
Intr-un vas pentru framantat, punem faina si facem in mijloc o gropita. Punem drojdia si deasupra doua linguri de zahar, apoi 50 ml lapte caldut din total. Amestecam putin in mijloc si lasam vasul deoparte.
Incalzim usor laptele, punem si untul moale, smantana, apoi zaharul si aromele. Amestecam pana se topeste bine zaharul.
In vasul cu faina punem oul intreg si galbenusurile pe margine si adaugam cate putin din compozitia de lapte apoi framantam timp de 15 minute aluatul.
Lasam vasul acoperit la loc caldut pana compozitia aproape isi tripleaza volumul, poate dura si 3 ore.
Rupem cate o bucata de aluat si o facem snur pe masa de lucru infainata foarte usor, apoi o rasucim. Mai avem varianta sa ii impletim daca ii dorim mai decorativi, dar sunt perfect de buni si asa.
Formam cifra opt si o asezam in tava tapetata cu pergament.
Facem toti mucenicii, ii ungem cu lapte caldut amestecat cu galbenus si ii mai lasam la crescut 20 de minute.
Vom coace mucenicii 30 de minute la 180 de grade sau pana cand se rumenesc frumos.
Intre timp preparam siropul:
Punem apa intr-un vas la foc mic impreuna cu zaharul si lasam sa dea cateva clocote. Adaugam aromele si stingem focul.
Mucenicii ii asezam intr-o tava mai adanca si ii insiropam cu sirop fierbinte cat sunt calzi, apoi le vom unge suprafata cu miere si vom presara nuca din belsug.
Sunt extraodinar de buni...si perfect vanilati!
Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult