Mucenici moldovenesti

de divainbucatarie in Dulciuri, 2 Mar 2011 | 2607 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 g faina
  • 20 g drojdie
  • putina coaja rasa de lamaie
  • 1 lingurita unt
  • 1 lingurita zahar
  • 1/2 lingurita sare
  • 300 ml lapte
  • Pentru sirop:
  • 1 ceasca zahar
  • 1 ceasca miere
  • 2 cesti de apa
  • 1/2 lingurita esenta de vanilie
  • Pentru topping:
  • 200 g nuci tocate
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Preparam maiaua din drojdie, o lingurita zahar si una de faina. Dupa 10 minute o amestecam cu restul ingredientelor. Vom obtine un aluat moale pe care il lasam sa creasca la loc caldut. Cand acesta creste (si va creste mult), il impartim in 8 bucati din care modelam rulouri, pe care le impletim sub forma de 8. Punem mucenicii intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Ii vom coace la 180°C timp de 45 de minute.

Cat timp acestia se coc pregatim siropul: fierbem apa cu zahar timp de 4-5 minute. Lasam sa se raceasca putin si adaugam mierea de albine. Cand mucenicii sunt gata ii scoatem din cuptor, ii lasam sa se raceasca putin, apoi turnam siropul peste ei.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mucenici moldovenesti 88652
retete culinare - Mucenici moldovenesti 88653
retete culinare - Mucenici moldovenesti 88654

COMENTARII (33)

divainbucatarie 1

03.03.2011, 09:02

multumesc mamaieelena!

divainbucatarie 1

03.03.2011, 09:02

Multumesc Mena!

adry88 1

11.06.2011, 17:55

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55