Mucenici moldovenesti

de ana in Dulciuri, 9 Mar 2011 | 3012 vizualizari

 

Am facut in fiecare an ,dar buni ca acesti niciodata.Reteta by Laura Laurentiu putin adaptata!Laura saru'mana!

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 500 gr faina
  • 300 ml apa
  • 150 gr zahar
  • 20 gr drojdie
  • coaja rasa de lamaie
  • Ne mai trebuie:
  • miez de nuca macinat
  • Ulei pentru masa de lucru
  • Pentru sirop:
  • 50 gr miere
  • 150 gr zahar
  • 100 ml apa
  • esenta de rom
  • scortisoara
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Pregatim aluatul :Drojdia o dizolvam in putina apa calduta dupa care amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat fin.Odata framantat il lasam la loc cald pentru dospit cca .1 ora.

Intre timp preparam siropul :punem ingredientele intr-un vas si incalzim putin cat sa se topeasca zaharul.

Ne ocupam de formarea mucenicilor.Aluatul il impartim in 2 parti egale apoi fiecare parte o impartim in 10 guguloaie pe cat posibil de egale.Asa vom obtine 20 de bucati.(Reteta originala era cu cantitati duble ,ca sa iasa 40 cum cere traditia).

Intindem fiecare guguloi peste care presaram miez de nuca ,apoi rulam si ii dam forma de 8.Procedam asa cu toti.Ii asezam in tava tapetata cu hartie de copt sii lasam cca 1 ora sa creasca,apoi ii coacem la foc mic .Cand au inceput sa se rumeneasca turnam siropul peste ei (mai oprim 1-2 linguri pentru uns)sii mai lasam la cuptor pana se rumenesc bine si siropul este absorbit.Cand sunt gata ii ungem cu siropul ramas si presaram nuca.

Sursa

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mucenici moldovenesti 90300
retete culinare - Mucenici moldovenesti 90301
retete culinare - Mucenici moldovenesti 90302
retete culinare - Mucenici moldovenesti 90303
retete culinare - Mucenici moldovenesti 90304
retete culinare - Mucenici moldovenesti 90305

COMENTARII (13)

mirela0911 1

09.03.2011, 22:04

Arata bine

adry88 1

12.06.2011, 13:34

oana_pisicutza16 1

12.04.2012, 00:01

frumusei foc

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Prajitura Lamaita
  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D