Mucenici moldovenesti

de mimmi in Dulciuri, 10 Mar 2011 | 1842 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 550 g faina,
  • 1 plic drojdie uscata,
  • 125 ml lapte ,
  • 125 ml apa ,
  • 150 g zahar ,
  • 1 ou ,
  • 80 g unt ,
  • 1 lingurita  sare,
  • Pentru uns mucenicii inainte de ai introduce la cuptor:
  • 50 ml lapte,
  • 1 galbenus  de ou,  
  • Pentru sirop:
  • 300 ml apa,
  • 5 linguri  zahar ,
  • 1 esenta de portocale,
  • Coaja rasa de la portocala.
  • Pentru uns deasupra:
  • Miere + Miez de nuca macinat.
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Punem urmatoarele ingrediente in cuva de la  masina de paine:laptele, apa, untul,oul, zaharul,pliculetul de drojdie, faina si lingurita de sare,si lasam pana framanta aluatul.

Daca framantati aluatul cu mana, atunci, puneti intr-un castron incapator faina,faceti un cuib in mijlocul fainii,adaugati pliculetul de drojdie, zaharul,sarea, oul, untul, laptele si apa si framantati pana obtineti un aluat elastic, care sa nu se lipeasca de maini,lasam aluatul la dospit o ora.

Din acest aluat formam bile de cca 50 de gr. (mie mi-au iesit 20 de bile)  Infainam suprafata pe care lucram si ne apucam de lucru: Luam fiecare bucatica de aluat in parte,rulam un snur lung de 45-50 de cm si subtirel. Indoim snurul in doua si il inpletim.Pe urma,formam un cerc, unind capetele impletiturii.Dupa care formam optul si punem mucenicii astfel obtinuti in tava tapetata cu hartie de copt.

Lasam mucenicii la dospit inca o ora,intre timp pregatim siropurile pentru uns. Punem intr-un bol un galbenus,adaugam 50 ml lapte si amestecam pana la omogenizare.

Intr-un bol punem 300 ml apa, adaugam 5 linguri zahar,1 esenta de portocale,coaja rasa de portocala si amestecam totul pana la omogenizare.

Dupa ce au dospit,ungem mucenicii cu o pensula, cu compozitia obtinuta din lapte si galbenus si ii punem la cuptor pentru cca 20-25 de  minute, pana incep sa se rumeneasca.Dupa ce sunt indeajuns de rumeni, scoatem mucenicii din cuptor ii scufundam in siropul preparat mai sus,ii ungem cu miere si ii tavalim prin nuca macinata.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mucenici moldovenesti 90818
retete culinare - Mucenici moldovenesti 90819
retete culinare - Mucenici moldovenesti 90820

COMENTARII (12)

Rocsi 1

11.03.2011, 10:34

mimmi 1

12.03.2011, 15:40

Multumesc !

adry88 1

09.06.2011, 15:42

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S