Mucenici moldovenesti

de marinicayou10 in Dulciuri, 7 Mar 2012 | 5679 vizualizari

 

Se apropie vremea Mucenicilor si am venit cu o reteta de Mucenici Moldovenesti foarte pufosi,mierosi si plini de nuca :) exact ce ne place tuturor :)

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 5 oua
  • 1 cub drojdie
  • 250 gr zahar
  • 200 ml lapte
  • 150 gr unt
  • esenta de vanilie
  • coaja de lamaie
  • nuca macinata
  • miere
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Se puna faina intr-un castron. Se pune laptele pe foc si se amesteca cu zaharul, esente, coaja de lamaie. Se face maiaua din drojdie amestecata cu 2 linguri de faina si putin din laptele de pe foc amestecat cu zaharul. Se amesteca bine maiaua si se lasa sa creasca 15 minute. Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare. Galbenusurile se amesteca cu un praf de sare. Peste faina adaugam laptele, galbenusurile, albusurile, untul topit si maiaua si incepem sa amestecam bine toate ingredientele. Apoi framantam bine 30 minute.

Presaram aluatul cu faina si lasam sa creasca la loc cald timp de 1 ora. Dupa ce a crescut luam bucati din aluat si formam 8 -uri pe care le coacem in tava in cuptorul bine incalzit la foc mediu pana se rumenesc. Se ung cat sunt calde cu miere si se tavalesc prin nuca macinata.

Pofta buna

TIPS-URI

1

Preparate cu nuca,miere

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti