Mucenici moldovenesti

de Constelatialeu in Dulciuri, 9 Mar 2013 | 2408 vizualizari

 

Avand o ramurica si de moldovean,am facut si varianta moldoveneasca.

 

INGREDIENTE

  • 1,200 kg faina
  • 50 g drojdie proaspata
  • 4 oua
  • 240 g zahar
  • 500 ml lapte
  • un praf sare
  • 100 g unt
  • 100 ml ulei
  • coaja de lamaie
  • miere
  • nuca macinata
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Pragatim maiaua: cubul de drojdie frecat cu o lingurita de zahar, un praf de sare, o lingura de faina si un pic de lapte caldut. Lasam la crescut.

Punem faina intr-un castron si facem o adancitura la mijloc unde turnam maiaua crescuta. Ouale le frecam cu zaharul, adaugam coaja de lamaie si laptele caldut, turnam peste maia si omogenizam bine aluatul. Untul il topim inainte si-l lasam sa se raceasca, apoi il incorporam impreuna cu uleiul in aluat. Framantam bine si lasam o ora la crescut.

Dupa ce a crescut coca o impartim in 24 de parti cat de cat egale si formam din ele mucenicii sub forma de opt. Ii dam la cuptorul incins in prealabil, la foc moderat cca 20-25 minute, pana se rumenesc. Se ung calzi cu miere peste care se adauga nuca macinata.

 

TIPS-URI

1

cu cat se framanta mai mult ,cu atat ies mai pufosi ( cca 1/2 ora)

2

ouale trebuie sa fie la temperatura camerei

3

mierea am diluat-o cu un sirop din apa cu zeama de lamaie

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mucenici moldovenesti 209835
retete culinare - Mucenici moldovenesti 209836
retete culinare - Mucenici moldovenesti 209837
retete culinare - Mucenici moldovenesti 209839
retete culinare - Mucenici moldovenesti 209840
retete culinare - Mucenici moldovenesti 209841
retete culinare - Mucenici moldovenesti 209842
retete culinare - Mucenici moldovenesti 209843

COMENTARII (6)

Lau 1

09.03.2013, 14:45

laura_n 1

09.03.2013, 15:46

buni tare de tot

Rocsi 1

09.03.2013, 19:57

Din astia imi plac mie!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25

TarteTatin - Tarta rasturnata cu mere

TarteTatin -...

ieri la 14:55