Mucenici moldovenesti

de Bucataria_Portocalie in Prajituri, 10 Mar 2010 | 6302 vizualizari

 

Va prezint mucenicii mei facuti la masina de paine.

 

INGREDIENTE

  • 550-600 gr faina
  • 200 ml lapte
  • 3 linguri smantana (optional)
  • 100 ml ulei
  • 100 gr zahar
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscata
  • coaja lamaie, zahar vanilat
  • 1 galbenus pentru uns
  • miere, nuca macinata
Portii: 20
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Eu am pus toate ingredientele in masina mea de facut paine. Daca vreti puteti renunta la smantana si sa adaugati 250 ml lapte. Incercati sa folositi mai intai 550 gr faina si daca vi se pare prea moale aluatul sa mai adaugati. Aluatul trebuie sa fie putin tare ca sa-l puteti modela.

Eu am trisat si la partea cu modelatul pentru ca m-a ajutat sotul meu. Nu prea a fost el incantat de initiativa dar odata ce s-a apucat de modelat s-a dezlantuit artistul din el si a inceput sa-mi faca si mucenici impletiti.

Am asezat mucenicii in tava de la cuptor, i-am uns cu galbenus de ou si i-am copt pana s-au rumenit.
Eu nu am facut sirop, i-am uns cu multa miere si i-am presarat cu nuca macinata

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura Diplomat cu glazura de ciocolata