Mucenici moldovenesti

de adry88 in Dulciuri, 27 Mar 2014 | 780 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 4 oua
  • 200 g zahar
  • 300 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 150 ml ulei
  • coaja de portocala
  • 1 lingurita sare
  • 1 cub drojdie
  • Sirop
  • 300 g zahar
  • 500 ml apa
  • zahar vanilat
  • esenta de vanilie
  • Uns
  • 3 linguri miere
  • nuca macinata
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti:

Intr-un bol adaugam faina,o amestecam cu zaharul,coaja de portocale,sare,facem gaura in mijloc adaugam oaule batute,drojdia dizolvata cu putina apa calduta,smantana si incepem sa framantam adaugand treptat laptele,(daca mai este nevoie adaugam lapte sau apa)la final framantam coca cu ulei(caldut)cca 20 min dupa care acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul,

Dupa ce a crescut aluatul rupem cate o bucata si pe masa unsa cu ulei,formam snururi dupa care le rasucim formand cifra opt,

Asezam in tava tapetata cu hartie de copt lasand distanta intre ei,

Ungem colacii cu 1 galbenus desfacut cu putin lapte,dam la cuptorul incalzit pana se rumesc frumos deasupra,

Intre timp pregatim Siropul-intr-un ibric adaugam apa,zaharul si lasam sa fiarba cca 5 min dupa care oprim focul si adaugam zaharul si esenta de vanilie,

Dupa ce s-au racit putin mucenici ii trecem prin sirop si ii asezam pe o tava,repetam pana terminam,

Incalzim putin mierea si ungem mucenici dupa care preseram nuca macinata

Daca mai ramane sirop putem turna unsor  deasupra la muceni si dam la rece pana isi trage siropul,

Eu am facut si mucenici umpluti cu crema de ciocolata, 

 

RETETA IN IMAGINI

Mucenici moldovenesti-0
Mucenici moldovenesti-1
Mucenici moldovenesti-2

COMENTARII (10)

adry88

adry88 1

28.03.2014, 09:23

multumesc

MIUTA

MIUTA 1

28.03.2014, 12:35

adry88

adry88 1

28.03.2014, 13:32

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!