Mucenici moldovenesti - de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 8 Mar 2012 | 4964 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr zahar,
  • 2 pachetele drojdie (proaspata sau uscata),
  • 7 linguri ulei,
  • 100 gr margarita topita,
  • 400 ml apa calda,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 2 pachetele zahar vanilat,
  • faina cat cuprinde (~ 1 kg).  
  • Sirop:
  • 500 ml apa,
  • 5 linguri cu varf zahar,
  • 3 felii de lamaie,
  • esenta de rom.
  • 200 gr nuca macinata
  • miere ~ 10 linguri  
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti - de post:

Topim margarina impreuna cu uleiul si lasam la racit. Intr-un vas adaugam apa calduta, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si drojdia (daca este proaspata, daca este uscata o amestecam cu faina) si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam si margarina topita impreuna cu uleiul. Faina o cernem si o incorporam incet in amestecul de mai sus, pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut intr-un loc cald maxim 30 minute.

Cand aluatul a crescut, ne ungem cu ulei pe maini, la fel si suprafata de lucru si framantam un pic aluatul. Se imparte in 20 bucati. Fiecare bucatica se ruleaza in mana si se face un opt. Se pun in tava si se mai lasa la crescut tot in loc cald pentru ~ 20 minute. Se coc la cuptor pentru 20 minute la 180 grade. Intre timp facem si siropul. Punem apa pe foc, adaugam zahar, feliile de lamaie si putina esenta de rom. Fierbem ~ 15 minute. Cand sunt gata se ung cu siropul facut, miere si se tavalesc prin nuca macinata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti - de post" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Gogosi de post