Mucenici moldovenesti II

de deyutzky in Dulciuri, 26 Mar 2016 | 509 vizualizari

 

Stiu ca vremea mucenicilor a trecut, dar cu siguranta puteti testa reteta de aluat si sub alta forma. De data aceasta m-am inspirat din reteta Oanei si au iesit niste mucenici pufosi si deliciosi. Multumesc, draga mea!

 

INGREDIENTE

  • Aluat(pentru 12 mucenici):
  • 550-600 g faina
  • 25 g drojdie proaspata
  • 1 varf de cutit de praf de sare
  • 2 oua
  • 150 g zahar brun
  • 1 fiola esenta de rom
  • 250 ml lapte caldut
  • 80 g unt topit
  • Sirop:
  • 250 ml apa
  • 100 g zahar brun
  • 1/2 fiola esenta rom
  • In plus:
  • 1 ou pentru uns
  • cateva linguri de miere
  • cateva linguri nuca macinata
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti II:

Dizolvam drojdia in laptele caldut, apoi adaugam o lingurita de zahar si 2 linguri de faina si amestecam. Lasam maiaua sa creasca la loc caldut aprox. 10 minute.

Intr-un vas amestecam untul topit, ouale, restul de zahar, esenta de rom si sarea. 

Adaugam aceasta compozitie peste maia si amestecam. Adaugam treptat faina si amestecam pana cand aluatul se leaga. Framantam pana cand obtinem un aluat care nu se lipeste de maini.

Acoperim vasul cu un prosop si lasam aluatul sa creasca la loc cald, aprox. 1 ora.

Dupa ce aluatul a crescut il impartim in 12 bucati. Din fiecare bucata formam un snur subtire pe care il impletim in doua, apoi ii dam forma de 8. Ca snurul sa se impleteasca mai usor, suciti capetele snurului in sensuri opuse, apoi lipiti capetele si veti vedea ca se va impleti mult mai frumos.

Ii punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii mai lasam la crescut la loc cald, aprox. 20 de minute.

Dupa acest timp ii ungem cu oul batut si dam tava la cuptorul preincalzit, la foc mediu, pentru aproximativ 30-35 de minute, pana cand se rumenesc frumos.

Intre timp pregatim siropul: intr-un ibric punem apa si zaharul si dam pe foc pana cand siropul se topeste complet. Dam deoparte si adaugam esenta de rom, apoi lasam la racit.

Dupa ce mucenicii sunt gata, scoatem tava din cuptor si ii insiropam cat sunt inca fierbinti.

Ii ungem cu miere, apoi presaram nuca macinata.

Va doresc Pofta Buna! 

PS pentru carcotasi:))): pentru ca nu mi-au incaput toti mucenicii in aceeasi tava si in poze apar doar 10 bucati, sa stiti ca 2 mucenici i-am copt separat intr-o tava de chec. :P

 

RETETA IN IMAGINI

Mucenici moldovenesti II-0
Mucenici moldovenesti II-1
Mucenici moldovenesti II-2
Mucenici moldovenesti II-3
Mucenici moldovenesti II-4
Mucenici moldovenesti II-5
Mucenici moldovenesti II-6
Mucenici moldovenesti II-7

COMENTARII (15)

Geanina87 1

28.03.2016, 12:25

Oana 1

28.03.2016, 13:32

Ce frumosi sunt!

deyutzky 1

28.03.2016, 14:24

Oana Saru'mana!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41