Mucenici umpluti cu nuca

de crisad in Dulciuri, 9 Mar 2010 | 4414 vizualizari

 

au un gust extraordinor foarte fragezi si aromati o reteta inspirata dp reteteculinare.ro

 

INGREDIENTE

  • 2 cani apa (1 cana 200 ml)
  • 1 cana de ulei 
  • 1 cana de zahar tos
  • coaja +sucul de la o lamai e
  • coaja + sucul de la o portocala
  • drojdie 25 grame
  • 1 lingurita bicarbonat
  • vanile
  • 1 plic zaharvanilat
  • faina 1 kg
  • umplutura 
  • nuca macinata fin
  • zeama de la o portocala 
  • scortisoara
  • zahar ( eu am pus 20 liguri de nuca macinata fin si 3 linguri de zahar )
Portii: 20
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici umpluti cu nuca:

in masina de paine am adugat ingrediente si le-am pus la programul de framantat si dospit . apoi am impartit aluatul in jumatate .jumatate din compozitie am impartit-o in 20 de bucati (aproximativ egale) iar din jumatatea ramasa am facut un cozonac


din fiecare bucata se intinde o foaie dreptunghiulara pe care se pune la un capat umplutura de nuca cu arome si apoi o rulam ca pe o foaie de placinta capetele se unesc formand un covrig si apoi se rasucesc rezultand un 8 . se aseaza in tava pe hartie de copt se ung cu putin ulei si se lasa sa mai creasca cam 30 min .apoi se coc la cuptor incalzit cam 35 min pane se rumenesc .cand sunt inca fierbinti se ung cu miere si se presara nuca macinata din belsug

 

TIPS-URI

1

mierea pt a fi mai usor de us am bagat-o la microunde pt 30 sec

2

o parte din nuca folosit-o a foat usor coapta in cuptor si apoi rasnita impreuna cu cea normala 

3

pe cativa mucenici am pus gem amestecat cu nuca ( f gustosi )

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 21311
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 21312
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 21313
retete culinare - Mucenici umpluti cu nuca 21314

COMENTARII (5)

ionela2682 1

10.03.2010, 14:22

interesant ! sa-i umplu! nu am ami vazut!oricum sunt aratosi!

ani_beita 1

10.03.2011, 08:34

Super! Incerc si eu, dar as vrea sa stiu ce fel de bicarbonat de sodiu sau de amoniu?
Multumesc!

witch24 1

21.03.2015, 16:29

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

8300 puncte

8010 puncte

7010 puncte

4840 puncte

Ina 7

4370 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Rosii cherry cu usturoi si busuioc
  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!