Muffins (briose) cu miere si albinute din martipan

de Adinuta in Dulciuri, 9 Oct 2009 | 5977 vizualizari

 

Mi-am luat o carticica numai cu "muffinki"(in polona). Si ca un copil ce ma simt, am ales-o drept prima reteta de incercat pe cea mai vesela si "inaripata" de la sectiunea "hituri pentru pici" :) . Am pus pe site si reteta de martipan pentru realizarea albinutelor. Sper sa va placa!

 

INGREDIENTE

  • 50 grame biscuiti cu unt ( de genul petit beurre)
  • 150 grame faina
  • un plic praf de budinca de vanilie
  • 1 lingurita si jumatate de praf de copt
  • o jumatate de lingurita bicarbonat sodiu alimentar
  • un pic de sare
  • un ou
  • 80 grame miere lichida
  • 60 ml ulei
  • 100 ml lapte batut
  • o banana coapta
  • 200 grame martipan
  • 100 grame zahar pudra
  • un pic de colorant galben alimentar
  • 50 grame ciocolata pentru topit si decorat
  • fulgi de migdale (vreo 20 de grame)
  • 50 grame unt
  • 50 grame miere (pentru uns briosele)
  • jumatate de lingurita de praf de scortisoara
Portii: 18
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins (briose) cu miere si albinute din martipan:

Pasul 1: Cuptorul se incalzeste la 180 grade. Formele pentru briose se ung cu unt si faina.


Biscuitii se sfarma (eu i-am facut praf :) la rasnita de cafea) si se amesteca intr-un vas adanc impreuna cu faina, praful de budinca, praful de copt, bicarbonatul si sarea.


In alt vas oul se bate cu furculita, se adauga mierea, uleiul, laptele batut si se amesteca bine. Banana se piseaza cu o furculita si se adauga si ea in compozitie.


Pasul 2: Crema din vasul 2 se pune peste amestecul din vasul 1 si se omogenizeaza. Apoi se umplu formele de briose (3/4 din suprafata) cu aceasta compozitie si se dau la cuptor 15-20 de minute pana cand devin aurii inchise la culoare.


Pasul 3: Cat briosele se perpelesc la foc potrivit, facem siropul pentru a le unge. Se pun la topit untul, cele 50 grame miere si scortisoara. Se lasa la racit. Briosele coapte se scot din forme, se lasa la racit un pic, iar apoi le trecem cu "nasul" prin sirop sau le ungem cu o pensula. Punem si ciocolata la topit (eu am luat punguta din aia care se tine in apa fierbinte pana se topeste)


Pasul 4: Martipanul se intinde pe o suprafata pudrata cu zahar fin si se fac in palme bilute. Mie mi-au iesit 18 briose (depinde de marimea formei) si am facut 18 bilute rotunde pentru capul albinutelor si 18 mai lunguiete pentru corp.


Pasul 5: Se aseaza corpul de albinuta pe briosa insiropata apasand usor pentru a se "da" una dupa cealalta. Se ataseaza si capusorul si se trece la "pictat". Se poate folosi o punga cu un coltisor taiat in care se pune ciocolata topita, dar eu am folosit un penson subtire de pictat. La final se infing si cate doua aripioare din fulgi de migdala. Si gata! Isi pot lua zborul spre gura cui pofteste!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Muffins (briose) cu miere si albinute din martipan 8654
retete culinare - Muffins (briose) cu miere si albinute din martipan 8655
retete culinare - Muffins (briose) cu miere si albinute din martipan 8656
retete culinare - Muffins (briose) cu miere si albinute din martipan 8657
retete culinare - Muffins (briose) cu miere si albinute din martipan 8658
retete culinare - Muffins (briose) cu miere si albinute din martipan 8660
retete culinare - Muffins (briose) cu miere si albinute din martipan 8661

COMENTARII (8)

Adinuta 1

28.10.2011, 12:38

Multumesc

diaconta 1

28.10.2011, 13:05

oare eu cum de nu le-am vazut cine stie pe unde hoinaream
bune si vesele

Rocsi 1

08.11.2011, 19:57

acum ma uitam si eu la retetele tale...numai sofisticarii!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: