Muffins (briose) decorate

de biancas76 in Dulciuri, 14 Iul 2010 | 3257 vizualizari

 

Tot pentru ziua de nastere a fiicei mele am facut si aceste briose decorate.
Reteta e pentru 24 bucati, mie mi-au iesit 27 pentru ca le-am facut in hartie si nu am pus compozitia pana sus tocmai ca sa ii pot decora.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 150 ml ulei
  • 300 ml lapte in amestec cu rom (am pus 2 esente)
  • 250 g zahar
  • 350 g faina
  • 10 g cacao
  • 1 praf de copt
  • In interior am facut combinatii din:  
  • nuca taiata si prajita
  • stafide
  • visine
  • ciocolata
  • Frisca pentru decor
  • Bomboane pentru decor
Portii: 20
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins (briose) decorate:

Se freaca ouale cu zaharul pana ce zaharul s-a topit . Se adauga uleiul , laptele , apoi faina si praful de copt. Totul se mixeaza bine si se imparte in mod egal in forme de muffins. Se decoreaza dupa dorinta. Am facut combinatii cu visine, stafide, ciocolata, nuca prajita si scortisoara, cacao. Am folosit si hartie speciala pt muffins. Se coc in jur de 15 minute in cuptorul preincalzit. Se incearca cu o scobitoare, cand nu se lipeste aluatul de scobitoare atunci inseamna ca sunt facut.

Fiind onomastica vroiam ceva diferit. Asa ca am batut 500 ml frisca si m-am apucat sa ii decorez cu ce am avut prin casa: prima data cu frisca alba, apoi cu frisca colorata si apoi am facut niste ravase pe care le-am facut pe o foaie A4, le-am scris la calculator pe randuri, apoi le-am rupt si taiat cu foarfeca, le-am rulat pe o scobitoare si le-am legat cu o ata:)

Serviti va rog:)

 

RETETA IN IMAGINI

Muffins (briose) decorate-0
Muffins (briose) decorate-1
Muffins (briose) decorate-2
Muffins (briose) decorate-3

COMENTARII (7)

vanilla 1

15.07.2010, 09:20

pfiu da ce vesele sunt!!! trec la fav!!!

Ina 1

15.07.2010, 20:35

nadina73 1

17.07.2010, 17:51

super 5 furcu

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Bulz dacic
  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Terina cu cascaval si carne de pui

Terina cu...

ieri la 15:04

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

pe 06.12 la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

pe 06.12 la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

pe 06.12 la 19:41