Muffins crocante in foi de brick

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2016 | 2753 vizualizari

 

Va propun o reteta de muffins crocante si savuroase in foi de brick.
O reteta de mare efect daca aveti invitati.
Am folosit branza Reblochon.
 
Reblochon = o brânză cu denumire de origine controlată, obţinută din lapte crud.
Istoria anecdotică a brânzei reblochon datează din timpul Evului Mediu francez, când fermierul trebuia să plătească seniorului o dare pentru păşunatul vacilor pe alpaje. Suma era proporţională cu cantitatea de lapte produsă, dar putea fi plătită şi în natură, laptele servind, în acest caz, la fabricarea brânzei numite "tomme", rezervată seniorilor şi celor înstăriţi. Ca să plătească mai puţin, fermierul isteţ practica o mulgere (blocher) incompletă, pe care o termina după ce trecea perceptorul; astfel, avea loc o a doua mulgere (re-blocher) în urma căreia se obţinea un lapte mult mai gras.
Pentru că nu putea fi păstrat mult timp, acest lapte era transformat într-o brânză moale pentru consumul personal al fermierului, denumită reblochon.
Delicată şi păstrătoare a tuturor savorilor alpine, ca să fie corect apreciată (miros, culoare, consistenţă), brânza aceasta trebuie asociată cu vin local şi pâine la cuptor, pregătită din făină integrală.
La începutul secolului, producţia anuală de reblochon nu depăşea 40 de tone, însă, o dată cu creşterea numărului de turişti hibernali, brânza şi-a găsit locul pe mese, mai ales datorită invenţiei tartifletei (de la numele cartofilor din compoziţie), mâncarea schiorului foaaaarte flămând.

 

INGREDIENTE

Pentru 12 muffins:

  • 10 foi de brick
  • 1/2 branza Reblochon
  • 150 g bacon afumat taiat cubulete
  • 4 cepe verzi
  • 3 linguri smantana
  • piper
  • 12 rosii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins crocante in foi de brick:

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. 

Se curata si se toaca ceapa marunt. 

Într-o tigaie, punem la prajit baconul, adaugam ceapa tocata si revenim totul timp de 8-10 minute. 

Se adauga smantana, piperul, se amestecă bine și se rezerva. 

Intre timp, se taie fiecare foaie de brick în 4 si se suprapun sferturile 2 cate 2.

Se pun in formele de muffins.

Branza reblochon se taie felii. 

In fiecare forma de muffin se pun felii de brânză, deasupra punem cate o lingură bună din compozitia rezervata si terminam cu o felie de branza. Se decoreaza cu o rosie cherry taiata in 2.

Se da la cuptor timp de 10-15 minute la 210° C.

Se servesc fierbinti acompaniate de o salata verde.

Pofta Buna !!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins crocante in foi de brick" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (15)

Catalina L 1

16.06.2016, 18:35

merisor

dantes 1

18.06.2016, 13:36

Super!

diaconta 1

20.06.2016, 19:13

Ce poveste frumoasa atasezi fiecarei retete

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

ieri la 18:55

Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

ieri la 10:49

Musaca de dovlecei, o reteta usoara si sanatoasa pentru intreaga familie

de Miha 9

pe 22.04 la 19:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Tarta aperitiv