Muffins crocante in foi de brick

de Catalina L in Aperitive / Garnituri, 15 Iun 2016 | 529 vizualizari

 

Va propun o reteta de muffins crocante si savuroase in foi de brick.


O reteta de mare efect daca aveti invitati.


Am folosit branza Reblochon.


 


Reblochon = o brânză cu denumire de origine controlată, obţinută din lapte crud.


Istoria anecdotică a brânzei reblochon datează din timpul Evului Mediu francez, când fermierul trebuia să plătească seniorului o dare pentru păşunatul vacilor pe alpaje. Suma era proporţională cu cantitatea de lapte produsă, dar putea fi plătită şi în natură, laptele servind, în acest caz, la fabricarea brânzei numite "tomme", rezervată seniorilor şi celor înstăriţi. Ca să plătească mai puţin, fermierul isteţ practica o mulgere (blocher) incompletă, pe care o termina după ce trecea perceptorul; astfel, avea loc o a doua mulgere (re-blocher) în urma căreia se obţinea un lapte mult mai gras.


Pentru că nu putea fi păstrat mult timp, acest lapte era transformat într-o brânză moale pentru consumul personal al fermierului, denumită reblochon.


Delicată şi păstrătoare a tuturor savorilor alpine, ca să fie corect apreciată (miros, culoare, consistenţă), brânza aceasta trebuie asociată cu vin local şi pâine la cuptor, pregătită din făină integrală.


La începutul secolului, producţia anuală de reblochon nu depăşea 40 de tone, însă, o dată cu creşterea numărului de turişti hibernali, brânza şi-a găsit locul pe mese, mai ales datorită invenţiei tartifletei (de la numele cartofilor din compoziţie), mâncarea schiorului foaaaarte flămând.

 

INGREDIENTE

Pentru 12 muffins:

  • 10 foi de brick
  • 1/2 branza Reblochon
  • 150 g bacon afumat taiat cubulete
  • 4 cepe verzi
  • 3 linguri smantana
  • piper
  • 12 rosii cherry
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins crocante in foi de brick:

Se incalzeste cuptorul la 180 °C. 

Se curata si se toaca ceapa marunt. 

Într-o tigaie, punem la prajit baconul, adaugam ceapa tocata si revenim totul timp de 8-10 minute. 

Se adauga smantana, piperul, se amestecă bine și se rezerva. 

Intre timp, se taie fiecare foaie de brick în 4 si se suprapun sferturile 2 cate 2.

Se pun in formele de muffins.

Branza reblochon se taie felii. 

In fiecare forma de muffin se pun felii de brânză, deasupra punem cate o lingură bună din compozitia rezervata si terminam cu o felie de branza. Se decoreaza cu o rosie cherry taiata in 2.

Se da la cuptor timp de 10-15 minute la 210° C.

Se servesc fierbinti acompaniate de o salata verde.

Pofta Buna !!!! 

 

RETETA IN IMAGINI

Muffins crocante in foi de brick-0
Muffins crocante in foi de brick-1
Muffins crocante in foi de brick-2
Muffins crocante in foi de brick-3
Muffins crocante in foi de brick-4
Muffins crocante in foi de brick-5
Muffins crocante in foi de brick-6
Muffins crocante in foi de brick-7
Muffins crocante in foi de brick-8
Muffins crocante in foi de brick-9
Muffins crocante in foi de brick-10

COMENTARII (15)

Catalina L

Catalina L 1

16.06.2016, 18:35

merisor

dantes

dantes 1

18.06.2016, 13:36

Super!

diaconta

diaconta 1

20.06.2016, 19:13

Ce poveste frumoasa atasezi fiecarei retete

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!