Muffins cu afine

de Criss in Prajituri, 16 Aug 2016 | 6015 vizualizari

 

Azi e o zi urata, ploioasa, care te duce cu gandul la un inceput de toamna (o, nuu, as vrea sa mai tina vara, macar pana-n decembrie...) asa ca am aprins focul in cuptor si le-am facut copiilor niste muffinsuri delicioase , pufoase si aromate si care se cer repetate cu siguranta, pentru ca pitica mea se tot invarte pe langa ele si repeta "papa, papa". A, mi- au iesit 12 bucati, dar pana sa ajung sa le pozez, Alex a mancat trei pe nerasuflate asa ca mi-au ramas doar 9 pentru pozat. Indraznesc sa spun ca e reteta perfecta pentru muffinsuri, sau in orice caz, aproape perfecta. 

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 g zahar
  • 120 g unt topit
  • 140 g iaurt gras (Olympus 10%)
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 300 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 zahar vanilat
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 200 g afine
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu afine:

  Intr-un bol se pun untul topit, ouale, iaurtul, zaharul, bicarbonatul de sodiu si se mixeaza. Se adauga apoi faina amestecata cu praful de copt, vanilia si coaja de lamaie si se amesteca cu mixerul pana cand compozitia devine omogena si capata consistenta unei smantani groase. Se adauga afinele si se amesteca usor cu o lingura. Daca folositi afdine congelate (cum am folosit eu), nu le decongelati in prealabil, pentru ca se vor zdrobi si vor colora tot aluatul de muffins. Daca folositi afine proaspete, le spalati intr-o strecuratoare pe care o cufundati intr-un vas cu apa rece, apoi le puneti pe hartie absorbanta , apoi adaugati afinele in compozitia de muffins. In tava pentru muffins se aseaza cosuletele de hartie, apoi se pune cate o lingura din compozitie. Pentru a obtine muffinsuri frumoase, nu umpleti de tot formele, puneti cam 2/3 doar, pentru ca ele vor creste destul de mult. Eu le-am umplut cam prea tare pentru ca am vrut sa intre toate in cuptor din prima serie. Altfel, probabil mi-ar fi ramas compozitie pentru inca 1-2 muffinsuri.  Se coc 30 minute, apoi se scot din forme, se pun pe un gratar sa se raceasca si se servesc pudrate cu putin zahar. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu afine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

miki_a 1

17.08.2016, 16:38

Waw, waw, waw! MINUNATE!!!

Criss 1

17.08.2016, 17:01

Multumesc!

Rahela Velicu 1

24.04.2017, 20:45

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Paleuri cu stafide