Muffins cu banane

de LadyCrs in Dulciuri, 8 Apr 2012 | 3385 vizualizari

 

Trebuia să testez forma de brioșe pe care am luat-o azi ( mi-o doream de mult timp...sunt primele brioșe pe care le fac) . Totodată i-am oferit și floricelei mele din casă o brioșă specială :)
E o nebunie de arome aici!

 

INGREDIENTE

  • 300 g făină
  • 220 g zahăr ( dacă le vreți dulci de tot puteți pune mai mult)
  • 200 g unt topit și răcit
  • 4 banane micuțe
  • esență de portocale
  • coajă de portocală rasă
  • o linguriță praf copt
  • o linguriță scorțișoară
  • un praf de bicarbonat
  • un praf de sare
  • 3 ouă
  • zahăr vanilat
Portii: 14
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu banane:

Într-un vas am amestecat făina, zahărul,scorțișoara, zahărul vanilat, praful de copt, bicarbonatul, sarea. Separat am pasat bananele până am obținut un piure. Peste acesta am adăugat ouăle bătute, untul topit și răcit și esența și le-am omogenizat bine de tot. Cu ajutorul unei spatule am încorporat compoziția de piure în cea de făină și am amestecat cât să se umezească făina ( nu trebuie să rezulte un aluat fin, ci unul cu cocoloașe). Aluatul obținut se așează în formele de brioșe care au fost unse cu ulei ( sau dacă aveți hârtie specială pentru brioșe e perfect....eu am uns și cu ulei dar am pus și o hârtie de copt simplă să văd cum arată și e ok). Le introducem în cuptor la foc mic aproximativ 20-25 minute, în funcție de cuptorul fiecăruia ( să nu uităm de testul cu scobitoarea pentru a ne da seama dacă e copt sau nu ).

TIPS-URI

1

eu le-am ornat cu glazură de ciocolată

2

sunt perfecte și simple alături de un pahar de lapte, constituind un mic dejun delicios!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu banane" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose finlandeze