Muffins cu branza si stafide

de Pasiune pentru bucatarie in Dulciuri, 10 Mai 2011 | 4315 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 400 g faina
  • 90 ml lapte
  • 80 ml apa
  • 1 galbenus
  • 120 g zahar
  • 40 g margarina/unt/untura
  • 7 g drojdie
  • 1 praf de sare
  • Umplutura:
  • 125 g crema de branza
  • 1 lingura iaurt
  • 4 linguri zahar
  • 1 galbenus
  • 1 lingura faina
  •  
  • 100 g stafide
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu branza si stafide:

Umplutura:

In vasul mixerului se pun toate ingredientele si se mixeaza,apoi se adauga stafidele inmuiate in apa calda si scurse.

Aluat:

Intr-un vas incapator se pune faina amestecata cu drojdia uscata. In mijloc se face o adancitura. Galbenusul se fraca cu zaharul,se adauga margarina topita,laptele caldut si apa cald. Se amesteca pana se topeste zaharul. Compozitia lichida se toarna cate putin in mijlocul fainii si se amesteca cu un tel sau cu o lingura. Aluatul se framanta 10 minute pana devine neted si nelipicios. Aluatul se acopera cu un prosop de bucatarie si se tine intr-un loc cald pana isi dubleaza volumul. Aluatul dospit se rastoarna pe masa de lucru infainata si se intinde intr-un dreptunghi.

Pe toata suprafata aluatului se repartizeaza creama de branza si se ruleaza cat mai strans cu putinta. Cu ajutorul unui fir de ata se taie rulouri de 2,5-3 cm inaltime. Rulourile se aseaza in formele de muffins tapetate cu hartiute speciale pentru copt. Se lasa 20 minute la dospit,se ung cu albus de ou batut putin si se coc 25-30 minute la foc mediu.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu branza si stafide" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Strudel cu branza dulce