Muffins cu caise

de alba_zori in Dulciuri, 20 Iul 2012 | 3974 vizualizari

 

Simpli si extraordinar de buni.Ce sa mai zic,o reteta de nota zece,chiar merita.Sunt destul de moi si gustosi,mai ales ca surpriza e inauntru,o bucatica de caisa,numai bun langa un capuccino.Sper sa va placa atat de mult cat mi-au placut mie!Este reteta cu numarul 50 a mea,deci trebuia sa fie mai buna, nu?

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 150 gr albusuri
  • 140 gr zahar pudra
  • un baton de vanilie
  • putina coaja de lamaie rasa
  • 215 gr faina
  • 45 gr cacao
  • un pliculet de praf de copt
  • 50 ml ulei de masline
  • 30 ml ulei de floarea soarelui
  • 50 ml capuccino
  • zahar pudra
Portii: 23
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu caise:

Am separat galbenusurile de albusuri,galbenusurile le-am batut un pic cu jumate din zaharul pudra,miezul de la batonul de vanilie,putina coaja de lamaie si am invartit cu uleiul de masline si de floarea soarelui.

apoi am batut si albusurile spuma cu un pic de sare(eu am avut si niste albusuri de la congelator lasate de alte dati si mi-au folosit acum).

Am adaugat si restul de zahar pudra in ploaie,am batut bine.

Amestecam cu galbenusurile, faina,cacaua si praful de copt dat prin sita,apoi diluam cu capuccino si gata.

Tapetam si formele mici cu putin ulei si cacao in loc de faina pentru un gust mai bun.

Am pus o lingura din compozitie si o bucatica de caisa inauntru,apoi  iar putin din compozitie pana s-au umplut formele.

Se introduc la cuptorul preincalzit la 190 grade aproape 15 minute sau pana cand s-au umflat.

Am facut proba cu betisorul,am scos din forme,am pus pe o tava si am pudrat cu zahar pudra deasupra.

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu caise" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cheesecake cu fructul pasiunii

ieri la 18:49

Gogosi pufoase, reteta mamei

de laura_n 7

ieri la 17:06

Tort sarat cu mazare si crema de branza, un aperitiv festiv si gustos

de Rocsi 9

pe 17.04 la 21:00

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu budinca