Muffins cu cirese si ciocolata

de Catalina L in Dulciuri, 17 Iun 2015 | 515 vizualizari

 

Stiati ca englezii sunt cei care au inventat briosele sau renumitele muffins?
Briosele au aparut la inceputul secolului al 19-lea, cand un brutar englez, din dorinta de a face un fel de mancare simplu pentru cei saraci, a facut o compozitie din paine uscata, coca de biscuiti si cartofi fierti si zdrobiti, pe care a pus-o pe gratar.
Pentru o buna perioada de timp, acesta era felul principal de mancare al servitorilor saraci, de la curtea Reginei Victoria, pana cand, intr-o zi doamnele de la curte au fost impresionate de pofta cu care briosele erau mancate de saraci, incat si-au dorit foarte mult sa le incerce.
Nu a durat mult pana cand domnitele de la curte au inlocuit prajiturelele si biscuitii cu care erau obisnuite la intalnirile pentru ceaiul de la ora cinci, cu briosele. Acestea au avut un succes incredibil, astfel ca au inceput sa fie servite si in saloanele rafinate in care isi faceau veacul doamne cu manusi si umbrelute dantelate.
Industriasii din acea perioada au deschis fabrici in toate orasele din Marea Britanie si abia faceau fata cererilor. Desi astazi briosele se fac dupa diverse de retete si se adauga si alte ingrediente, acestea si-au pastrat forma care le-a consacrat.

Muffins:
Ele se fac prin metoda clasica, a checurilor (sweet bread/panispan) dupa regula
intotdeauna amestecam ingredientele lichide primele si abia apoi cele solide. Se amesteca foarte usor, cu grija, pentru a nu activa glutenul. Astfel se obtine o textura pufoasa, cu bule micute de aer.
Faina poate fi incorporata fara probleme cu mixerul caci compozitia trebuie sa fie una fina.
Crema adaugata la final, din belsug,ii da caupcake-ului aspectul de tort si este o particularitate pentru ele deoarece nici muffins si nici briosele nu au voie sa aiba crema.
Brioche:
Particularitatea lor: au drojdie!
Ele sunt facute asemanator cozonacilor, continand un aluat dulce preparat cu lapte si drojdie. Continutul bogat de ou si unt le face pufoase, perfecte pentru micul dejun si se pot face cu nuca, fructe uscate, bobite de ciocolata delicioasa, morcovi, spanac etc.
(surse; diferente, stiati ca)

 

INGREDIENTE

pentru 15 muffins :

  • 280 g de faina
  • 1 lingura de praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 2 oua
  • 80 g de zahar brun
  • 1 pachetel de zahar vanilat
  • 100 gr de unt topit
  • 20 cl de lapte
  • 1 lingura de mascarpone
  • 40 g ciocolata alba
  • 40 g ciocolata cu lapte
  • 25 cirese (fara samburi)
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu cirese si ciocolata:

Incalziti cuptorul la 180-200 °C.

Se amesteca bine ouale intregi cu zaharul pudra si zaharul vanilat pana devin spumoase.

Se adauga alternand untul si laptele, amestecand in continuare.

Se adauga faina amestecata cu praful de copt si cu sarea .

La urma punem vanilia si lingura de mascarpone. Se amesteca bine.

Umpleti formele la 1/3 cu compozitia, puneti o bucatica de ciocolata si acoperiti cu compozitia.

Decorati cu 3 jumatati de cirese.

Dati la cuptor pentru 20 minutes. Le scoateti si asteptati 5 minute inainte de a le scoate din forme.  

Pofta Buna !!!!

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Muffins cu cirese si ciocolata 386244
retete culinare - Muffins cu cirese si ciocolata 386245
retete culinare - Muffins cu cirese si ciocolata 386246
retete culinare - Muffins cu cirese si ciocolata 386247
retete culinare - Muffins cu cirese si ciocolata 386248
retete culinare - Muffins cu cirese si ciocolata 386249
retete culinare - Muffins cu cirese si ciocolata 386250
retete culinare - Muffins cu cirese si ciocolata 386251

COMENTARII (17)

Catalina L 1

17.06.2015, 22:39

mirela0911 1

18.06.2015, 14:22

Yummy!

Raluca57 1

23.06.2015, 17:15

Mi-au iesit dementiale! am pus visine, bomboane de ciocolata taiate, rahat cubulete, iar deasupra le-am glazurat cu ciocolata imediat ce le-am scos din cuptor. Dupa trei zile sunt la fel de bune. Bune!!!!!!!!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29

Covrigi sarbesti

de stefy_a 3

Covrigi sarbesti

ieri la 18:25