Muffins cu dovleac

de Bucatardinpasiune in Prajituri, 3 Feb 2013 | 2600 vizualizari

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 350 gr. faina,
  • 250 ml. lapte,
  • 3 oua,
  • 150 gr.unt,
  • 1/2 lingurita scortisoara,
  • 250 gr. piure de dovleac,
  • 100 gr. zahar,
  • 100 gr. miere,
  • 2 pliculete praf de copt.

Pt glazura:

  • 160 gr. zahar pudra,
  • 3 linguri apa.
Portii: 24
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu dovleac:

Spalam dovleacul. Cel folosit de mine a a vut cam 1,5 kg. L-am curat de seminte si apoi l-am feliat. Am curatat jumatate din felii de coaja si le-am introdus in cuptor (celelalte felii le-am copt presarate cu scortisoara si nuci, rezultand astfel o alta gustare sanatoasa si bineinteles - delicioasa) , acoperind tava cu folie de aluminiu. Sunt gata destul de repede. Nu pot sa va dau un timp exact, dar incercati felia intepand-o cu o furculita. Cand aceasta strapunge felia cu usurinta e clar ca dovleacul este copt. Asezam feliile intr-un bol si le pasam. Gata piureul!!!

Apoi amestecam ingredientele uscate, respectiv faina, praful de copt, zaharul si scortisoara şi separat, pe cele umede: untul la tempera camerei cu ouale, mierea, laptele si piureul de dovleac.

Incorporam ingredientele uscate in cele umede, mixand usor, la viteza minima. Asezam hartiutele de briose in tava, apoi le umplem cam trei sferturi. Introducem tava in cuptorul incins in prealabil si le lasam la copt, la foc mediu, aproximativ 30 minute. Va veti da seama cand sunt gata pentru ca se vor rumeni frumos la suprafata.

La final am pregatit cea mai simpla glazura din lume: am amestecat zaharul pudra foooarte bine cu 3 linguri de apa.

Lasam briosele sa se raceasca si le ungerm cu glazura alba.

Enjoy!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu dovleac" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

RETETE RECOMANDATE

COMENTARII (7)

Bucatardinpasiune 1

04.02.2013, 19:03

Au aceasta culoare de la piureul de dovleac!

Ina 1

05.02.2013, 20:17

ionela2682 1

08.02.2013, 16:01

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

 Chupe de camarones- supa peruana de creveti.Reteta nr.46  din  Best soups in the World

de Ksenya 5

ieri la 13:30

Prajitura de post cu foi si crema de budinca cu suc Fanta

de Caty 2

pe 26.03 la 19:44

Reteta de pui cu sos de parmezan si usturoi

pe 26.03 la 18:04

Reteta de salata de fasole rosie cu porumb si ardei gras

de oanapl 7

pe 25.03 la 19:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

cristeena20

3400 puncte

Ksenya

2173 puncte

RODIMUR

2032 puncte

Catalina L

1627 puncte

oanapl

1573 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ecler in foitaj