Muffins cu pere si ghimbir

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 27 Dec 2013 | 1063 vizualizari

 

Stiu ca nu am mai trecut pe aici demult, dar ma bucur ca m-am intors si ca va gasesc mai multi si mai voiosi :)
Nu vroiam sa inchei anul fara sa trec pe la voi si fara sa va impartasesc ce am mai cookerit de cand am lipsit.
Va doresc tuturor Sarbatori Fericite si tihnite!

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 24 briose:
  • - 375 grame faina;
  • - un praf de sare;
  • - 1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - 1 para;
  • - 1 lingura ghimbir proaspat ras;
  • - 1/4 lingurita scortisoara;
  • - 1/4 lingurita cardamon macinat;
  • - 1/4 lingurita cuisoara macinata;
  • - 1/4 lingurita ienibahar macinat;
  • - 45 grame nuci taiate marunt;
  • - 3 oua;
  • - 250 grame zahar brun;
  • - 125 ml ulei de struguri;
  • - 1 lingurita extract de vanilie.
  • Pentru glazura (Streusel):
  • - 1 1/2 lingura fulgi de ovaz;
  • - 2-3 linguri faina integrala;
  • - 2 linguri zahar brun sau miere;
  • - 1 lingura de unt;
  • - 1/2 lingurita scortisoara si/sau cuisoare;
  • - 1 lingura fulgi de cocos (optional).
Portii: 24
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu pere si ghimbir:

1.Faina se cerne intr-un bol, se adauga sare, bicarbonat de sodiu si se amesteca.

2. Se adauga condimentele si se amesteca.

3. Se curata parul si ghimbirul de coaja si se dau prin razatoarea mica.

4. Ouale se bat cu zaharul, extractul de vanilie dupa care se adauga si uleiul.

5. Se adauga parul si ghimbirul rase si se amesteca.

6. Se toarna treptat faina peste compozitia cu oua si se mixeaza pana se incorporeaza bine ingredientele.

7. Se adauga nucile taiate marunt si se amesteca.

8. Se pregateste glazura: se pun toate ingredientele intr-un bol si se amesteca bine sa se incorporeze perfect toate componentele. Se pot sfarama intre degete, se omogenizeaza mai bine ingredientele.

9. Se incalzeste cuptorul la 180 de grade.

10. Se pregateste tava cu hartiile pentru copt briose, se pun cate doua linguri de inghetata in fiecare forma si deasupra se presara cu glazura Streusel.

11. Se introduc la cuptor pentru 20-25 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Muffins cu pere si ghimbir 286937
retete culinare - Muffins cu pere si ghimbir 286938
retete culinare - Muffins cu pere si ghimbir 286939
retete culinare - Muffins cu pere si ghimbir 286940

COMENTARII (16)

Geanina87 1

28.12.2013, 08:57

Alexandra Burz 1

20.01.2014, 22:03

ancutsa 1

14.09.2016, 15:29

Festive si delicioase!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Briose cu ciocolata
  • 27

    D

  • 28

    L

  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S