Muffins cu prune

de Anamaria7 in Prajituri, 15 Sep 2010 | 1444 vizualizari

 

Daca ar fi dupa mine, mi-as umple casa cu parfum de amestec de prune, scortisoara si zahar :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1/2 cana unt topit si racit
  • 3/4 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 lg praf de copt
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lgt scortisoara macinata
  • 1 lgt nucsoara macinata
  • 2 oua
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 3/4 cana lapte
  • 10-12 prune mari, taiate in bucatele
  • Pentru topping:
  • 2 lg zahar
  • 1 lgt scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu prune:

Cuptorul se preincalzeste la 180C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina sau cu hartii speciale pentru muffins.

Ingredientele pentru topping se amesteca bine.

Faina, sarea, scortisoara, nucsoara si praful de copt se amesteca. Intr-un alt vas, ouale se mixeaza la viteza mica cu laptele si esenta de vanilie. Se adauga untul topit, apoi amestecul se incorporeaza cu miscari usoare in amestecul de faina, fara sa insistam prea mult.

Fiecare forma de muffin se umple pe jumatate cu aluat, apoi se aseaza cateva bucatele de pruna, dupa care acoperim cu restul de aluat.

Toppingul se presara peste aluat, apoi tava se da la cuptor pana cand briosele se rumenesc si trec testul scobitorii.

Se scot din tava dupa 10min si se lasa la racit.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Muffins cu prune 51062
retete culinare - Muffins cu prune 51063

COMENTARII (4)

Ina 1

15.09.2010, 21:17

vin cu furcile, ca sa-mi iau si eu cateva muffins

maria_claudia 1

15.09.2010, 23:24

delicioase

Rocsi 1

16.09.2010, 11:17

foarte frumoase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

ieri la 20:21

Mancare de ciuperci pleurotus cu praz

Mancare de...

ieri la 19:29