Muffins cu prune

de Anamaria7 in Prajituri, 15 Sep 2010 | 4757 vizualizari

 

Daca ar fi dupa mine, mi-as umple casa cu parfum de amestec de prune, scortisoara si zahar :D

 

INGREDIENTE

  • Pentru aluat:
  • 1/2 cana unt topit si racit
  • 3/4 cana zahar
  • 2 cani faina
  • 1 lg praf de copt
  • 1/2 lgt sare
  • 1 lgt scortisoara macinata
  • 1 lgt nucsoara macinata
  • 2 oua
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 3/4 cana lapte
  • 10-12 prune mari, taiate in bucatele
  • Pentru topping:
  • 2 lg zahar
  • 1 lgt scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu prune:

Cuptorul se preincalzeste la 180C. Tava de muffins se tapeteaza cu ulei si faina sau cu hartii speciale pentru muffins.

Ingredientele pentru topping se amesteca bine.

Faina, sarea, scortisoara, nucsoara si praful de copt se amesteca. Intr-un alt vas, ouale se mixeaza la viteza mica cu laptele si esenta de vanilie. Se adauga untul topit, apoi amestecul se incorporeaza cu miscari usoare in amestecul de faina, fara sa insistam prea mult.

Fiecare forma de muffin se umple pe jumatate cu aluat, apoi se aseaza cateva bucatele de pruna, dupa care acoperim cu restul de aluat.

Toppingul se presara peste aluat, apoi tava se da la cuptor pana cand briosele se rumenesc si trec testul scobitorii.

Se scot din tava dupa 10min si se lasa la racit.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu prune" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu iaurt si gem de caise