Muffins cu rahat

de MotanLaOale in Prajituri, 18 Feb 2011 | 4772 vizualizari

 

Facute aseara la cererea fiului meu ca "anexa" la lapte.

 

INGREDIENTE

  • 300g faina
  • 150g zahar
  • 50g unt
  • 3 oua
  • 100ml smantana
  • 100ml iaurt obisnuit
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic praf copt
  • un praf de sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins cu rahat:

Ouale, zaharul, zaharul vanilat si un praf se sare se mixeaza bine pana devine cremos.

Se adauga untul topit si coaja rasa de lamaie si se mixeaza in continuare.

Se adauga smantana si iaurtul si se mixeaza in continiare.

Praful de copt se amesteca cu faina, se adauga peste celelalte ingrediente si se mixeaza pana se omogenizeaza.

Rahatul se taie marunt.

Se ung formele sau se tapeteaza cu forme de hartie.

Se pune in forma o lingura de compozitie, se pun bucetele de rahat si se umple forma cu compozitie cel mult 3/4.

Deasupra se orneaza cu bucatele mici de rahat.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 200 grade C pentru 25-30 minute.

Se face testul cu scobitoarea.

Se pot orna sau glazura dupa dorinta.

Eu nu am mai apucat. Au disparut jumatate din ele in 10 minute, cu lapte, la masa de seara.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins cu rahat" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Briose cu nuca de cocos si ciocolata (Reteta Video)