Muffins pentru Halloween

de alldaycooking in Dulciuri, 27 Oct 2012 | 3015 vizualizari

 

INGREDIENTE

Muffins:

  • 2 oua
  • 60 gr unt
  • 2 linguri fructoza
  • 100 ml iaurt
  • extract de vanilie
  • 160 gr faina
  • jumatate lingurita bicarbonat de sodiu
  • 6 linguri zmeura congelata (maruntita)

Decor:

  • 50 gr martipan
  • coloranti alimentari (rosu, galben, verde)
  • zahar praf
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins pentru Halloween:

Untul l-am pus 30 de secunde in cuptorul cu microunde. Am amestecat untul topit cu fructoza, apoi am adaugat ouale, extractul de vanilie si iaurtul. Am amestecat bine compozitia, apoi am adaugat bicarbonatul de sodiu si faina. In final am pus zmeura, maruntita sa nu fie bucati foarte mari si am amestecat usor pentru a nu se zdrobi fructele .Am pus cu o lingura din compozitia de mai sus in 6 forme de muffin. Aam copt la 180 grade Celsius pana cand au fost rumenite.  

Din martipan am rupt o bucatica pe care am colorat-o in verde, iar restul martipanului l-am colorat portocaliu amestecand rosu si galben. Am modelat 6 bilute pe care le-am aplatizat usor, apoi cu o scobitoare am crestat superficial bilele pentru a obtine forma dovleacului. La sfarsit un pus cate o bucatica de martipan verde.

Cand muffin-ul era rece l-am pudrat cu zahar praf, apoi am asezat cate un dovleac miniatural deasupra acestuia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins pentru Halloween" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu iaurt