Muffins, trandafiri cu nuca

de diana_k in Prajituri, 5 Apr 2013 | 2273 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • aluat de cozonac
  • 500g faina cernuta
  • 150g zahar
  • 250ml lapte caldut
  • 4 galbenusuri
  • 80 ml ulei + o lingura mare margarina topita
  • o drojdie 25g
  • un praf de sare
  • plus:
  • 50g unt
  • nuca macinata sau mac
  • scortisoara
  • zahar
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins, trandafiri cu nuca:

Drojdia o dizolvati in 100ml lapte caldut cu o lingura de zahar si una de faina, si lasati-o 10 minute.
Retul ingredientelor le puneti MP, cu drojdia la urma si programati masina pe programul de framantat.

Dupa ce creste aluatul il intindeti pe masa presarata cu faina, il ungeti cu unt topit si presarati zahar, nuca si scortisoara.Taiati alutul in forma de triunghiuri neregulate.
Tava de muffins o ungeti bine cu ulei atat in interior cat si exterior.
Asezati aleatoriu triunghiurile de aluat formand in mijloc un mic boboc de trandafir.
Coaceti la 180 de grade timp de 25-30 de minute.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Muffins, trandafiri cu nuca 216826
retete culinare - Muffins, trandafiri cu nuca 216827
retete culinare - Muffins, trandafiri cu nuca 216828
retete culinare - Muffins, trandafiri cu nuca 216829
retete culinare - Muffins, trandafiri cu nuca 216830

COMENTARII (28)

ionela2682 1

06.04.2013, 10:31

Diana...fata...ce ai facut tu aici.....

diana_k 1

06.04.2013, 15:06

va multumesc frumos tuturor si ma bucur ca va place, poate incercati si voi

Mihaela11_jo 1

06.04.2013, 15:16

Delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

13900 puncte

7700 puncte

6830 puncte

6560 puncte

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Brioşă belgiană  - Cougnolle (ou cougnou)

Brioşă...

ieri la 22:04

Muschiulet de porc in foietaj, cu sos de ciuperci cu smantana

de Rocsi 9

Muschiulet de...

ieri la 20:20

Tort cu crema de mascarpone, zmeura si piersici

Tort cu crema de...

ieri la 19:41

Coltunasi moldovenesti cu branza dulce

de Criss 6

Coltunasi...

ieri la 15:04

Foietaj cu nuca si pasta de macese

Foietaj cu nuca...

pe 05.12 la 20:21