Muffins zebra

de Sylvia in Prajituri, 19 Feb 2010 | 1223 vizualizari

 

Am luat aceasta reteta din blogul Mihaelei: " Bunatati din bucataria mea " , este foarte gustoasa si usor de realizat, muffins-ul este unul din desertul nostru pereferat pentru diminetile de weekend sau de vacata cum este acum .

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 bucati avem nevoie de:
  • 2 oua,
  • 100 ml de ulei ( eu am pus de porumb),
  • 120 de grame de zahar,
  • 200 grame faina,
  • un praf de copt,
  • 150ml lapte,
  • o lingurita de cacao,
  • 50 de grame de alune macinate.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins zebra:

Intr-un bol mare mixam toate ingredientele pana obtinem un aluat uniform. Punem doua treimi din aluat in formele de muffins imbracate cu hartie si amestecam aluatul ramas cu lingurita de cacao si turnam cu o lingurita cate putin in fiecare forma peste aluatul alb. Amestecam incet cu un betigas pentru a omogeniza compozitia. Se coc in cuptorul preincalzit la 170-180 de grade timp de 20-25 minute. Dupa ce le scoatem lasam cateva minute inainte de a le scoate din forma.


Se servesc simple sau pudrate cu zahar, eu pe unele am topit ciocolata si am lipit fulgi de migdale.

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Muffins zebra 18106
retete culinare - Muffins zebra 18107
retete culinare - Muffins zebra 18108

COMENTARII (8)

dicarmencitta1957 1

19.02.2010, 21:43

Foarte aspectoase si gustoase.Fulgi de migdale se gasesc la Carrefour si Kaufland,am cumparat eu.

Bunica 1

20.02.2010, 09:54

Multumim, madi_marin pentru informatie ! Ma uitam cu jind la prajiturile cu fulgi de migdale, dar nu am vazut in magazin. Stai, stai ca nu am spus nimic de harnicuta de Sylvia, care a bucatarit mult (si ni le-a si prezentat frumos, asa cum stie ea) !

Sylvia 1

20.02.2010, 21:02

Bunica multumesc sunteti tare draguta. Sincer u am timp sa postez si sa pozez tot ce gatesc ca fac in mai multe etape pe zi la noi e democratie si fiecare papa ce vreau cand am timp le gatesc, mai ales acum ca sunt in vacanta ii rasfat si azi am facut 2 supe sa impac gusturile si avem seara de pizza .

COMENTEAZA

Portia de lumina

Flamand si satul

Am fost şi azi la oraş, mai bine zis în orăşelul în care merg deseori cu problemele administrative inerente, locul în care, de voie, de nevoie, pentru că nu poţi pleca mai departe oricând, îţi faci şi cumpărăturile mai...

Cand soarele saruta marea

Vară, soare, nisip, valuri, umbrele şi şezlonguri, soarele sărută marea, toate sub un cer senin, brăzdat uneori doar de aeroplanul ce face reclamă la seminţe, un cadru arhicunoscut multora dintre cititori, un cadru care, aparent, n-ar...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Va rugam verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

TOP
utilizatori

11360 puncte

10740 puncte

Ina 7

7980 puncte

6390 puncte

5750 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Foi de miere de albine
  • 22

    J

  • 23

    V

  • 24

    S

  • 25

    D

  • 26

    L

  • 27

    MA

  • 28

    MI