Muffins zebra

de Sylvia in Prajituri, 19 Feb 2010 | 3547 vizualizari

 

Am luat aceasta reteta din blogul Mihaelei: " Bunatati din bucataria mea " , este foarte gustoasa si usor de realizat, muffins-ul este unul din desertul nostru pereferat pentru diminetile de weekend sau de vacata cum este acum .

 

INGREDIENTE

  • Pentru 12 bucati avem nevoie de:
  • 2 oua,
  • 100 ml de ulei ( eu am pus de porumb),
  • 120 de grame de zahar,
  • 200 grame faina,
  • un praf de copt,
  • 150ml lapte,
  • o lingurita de cacao,
  • 50 de grame de alune macinate.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muffins zebra:

Intr-un bol mare mixam toate ingredientele pana obtinem un aluat uniform. Punem doua treimi din aluat in formele de muffins imbracate cu hartie si amestecam aluatul ramas cu lingurita de cacao si turnam cu o lingurita cate putin in fiecare forma peste aluatul alb. Amestecam incet cu un betigas pentru a omogeniza compozitia. Se coc in cuptorul preincalzit  la 170-180 de grade timp de 20-25 minute. Dupa ce le scoatem lasam cateva minute inainte de a le scoate din forma. 

 Se servesc simple sau pudrate cu zahar, eu pe unele am topit ciocolata si am lipit fulgi de migdale.

Daca ti-a placut reteta noastra "Muffins zebra" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (8)

dicarmencitta1957 1

19.02.2010, 21:43

Foarte aspectoase si gustoase.Fulgi de migdale se gasesc la Carrefour si Kaufland,am cumparat eu.

Bunica 1

20.02.2010, 09:54

Multumim, madi_marin pentru informatie ! Ma uitam cu jind la prajiturile cu fulgi de migdale, dar nu am vazut in magazin. Stai, stai ca nu am spus nimic de harnicuta de Sylvia, care a bucatarit mult (si ni le-a si prezentat frumos, asa cum stie ea) !

Sylvia 1

20.02.2010, 21:02

Bunica multumesc sunteti tare draguta. Sincer u am timp sa postez si sa pozez tot ce gatesc ca fac in mai multe etape pe zi la noi e democratie si fiecare papa ce vreau cand am timp le gatesc, mai ales acum ca sunt in vacanta ii rasfat si azi am facut 2 supe sa impac gusturile si avem seara de pizza .

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu branza de vaci si stafide