“Muhalabieh”

de Mihaela11_jo in Dulciuri, 13 Sep 2012 | 3024 vizualizari

 

“Muhalabieh” este o budinca de lapte, aromata specific in tarile arabe cu mastica si optional cu apa de roze si apa de flori de portocal.
In functie de regiune se numeste se poate intalni sub numele de : mouhalabieh, mahalabiya, mahalabia, muhalabia or mahallabiyya.
Mastica
Mastica este o raşina obtinuta din copacul mastic sau Pistacia lentiscus.
Mai este cunoscuta sub numele de “guma araba” sau “guma iemeneza”.
Forma lichida se usuca la soare pentru a se obtine granulele solide.
In Grecia mai este cunoscuta sub numele de “ lacrimile de Chios”, fiind produsa in aceasta insula.
Cand se mesteca, granulele se inmoaie si devin ca o guma de mestecat.
Gustul este la inceput amarui, dar ulterior se transforma intr-o aroma de pin sau de cedru.
Una din primele utilizari culinare a fost cea de guma de mestecat.
In tarile arabe din Orientul Mijlociu este folosita in prepararea inghetatelor, a sosurilor,a gemurilor,a afumaturilor.

 

INGREDIENTE

  • 1 litru de lapte
  • 2 linguri amidon de porumb
  • 2 linguri faina de orez
  • 4 linguri de zahar( sau dupa gust)
  • 1 lingurita granule de mastica
  • 1 lingura apa de roze
  • 1 lingura apa de flori de portocal
  • nuca si scortisoara macinata pentru décor(optional0
  • fistic pentru décor(optional)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA “Muhalabieh”:

Laptele ( din care se pastreza cca 100ml) se puna la incalzit cu zaharul pana se topeste.

Separat se amesteca intr-un bol restul de lapte cu faina de orez si amidonul de porumb.

Cand laptele incepe sa fiarba se adauga acest amestec, plus granulele de mastica macinate.

Dupa ce budinca a inceput sa fiarba se amesteca incontinuu la foc mic pana s-a ingrosat si a fiert.

Se ia de pe foc si se adauga apa de roze si de flori de portocal si se amesteca bine pana se omogenizeaza.

Se pune in forme de budinca sau cupe si se decoreaza cu nuca sau fistic.

Se serveste rece sau calda.

Pofta buna!

 

RETETA IN IMAGINI

“Muhalabieh”-0
“Muhalabieh”-1
“Muhalabieh”-2
“Muhalabieh”-3
“Muhalabieh”-4
“Muhalabieh”-5
“Muhalabieh”-6

COMENTARII (22)

iri_iri

iri_iri 1

25.09.2012, 20:52

interesanta!

dantes

dantes 1

29.09.2012, 12:02

Superba

Valclaudia

Valclaudia 1

05.04.2014, 07:59

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Alivenci moldovenesti
  • 04

    D

  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!