"Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 18 Ian 2011 | 8289 vizualizari

 

Mujadara este o mancare araba foarte simpla , dar foarte satioasa.Este foarte buna de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de orez
  • 1/3  cana linte verde  
  • 8 linguri ulei de masline  
  • 2 lingurite chimin macinat  
  • 7-8  catei de usturoi intregi  
  • 1 ceapa mare sau 2 de marime medie
  • 1 si 1/2 lingurite sare
  • 2  si 1/2 cani de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe:

Lintea se curata, se spala si se pune la fiert cu 1 litru de apa, in care s-a pus  1/2  lingurita de sare.

Cand a inceput sa fiarba se acopera, se reduce focul si se lasa 20 de minute.

Orezul se alege si se opareste cu apa fierbinte ; se lasa astfel  5 minute apoi se strecoara de apa si se spala  bine , pana apa ce se scurge de pe el devine limpede.

Lintea se pune intr-o strecuratoare sa se scurga apa in care a fiert.

Intr-o cratita antiaderenta se pun 2 si 1/2 pahare de apa(daca apa in care a fiert lintea nu e sufucienta se mai completeaza cu apa fiarta), 4 linguri ulei de masline, 1  lingurita de sare, 2 lingurite de chimin, cateii de usturoi si lintea;cand incepe sa fiarbe se adauga orezul.

Se acopera cu un capac si se reduce focul la minimum; se fierbe astfel 25 de minute.

In caz ca se foloseste cratita" rice cooker" se puna la inceput la fiert apa cu sarea,lintea fiarta,chiminul,cateii de usturoi, uleiul de masline; cand incepe sa fiarba se adauga orezul scurs de apa si se inchide cratita.

Intr-o tigaie antiaderenta se incinge restul de ulei de masline( 4 linguri) si se caleste ceapa taiata pestisori, pana ia o culoare buna.

Se pune pe un platou orezul fiert cu linte si se presara cu ceapa calita.

Se serveste cu salata mixta sau iaurt.

Vezi:

http://www.bucataras.ro/retete/salatit-khodar-meshakel-salata-mixta-stil-arab-14474.html

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

Orezul stil arab este diferit de pilaful nostru; se fierbe cu mai putina apa, in asa fel incat bobul fiert sa ramana ferm.

2

Priceperea gospodinelor se apreciaza dupa aspectul orezului.

3

Nu se amesteca deloc dupa ce incepe sa fiarba, pentru a nu se zdrobi boabele de orez.

4

La o cana de orez se pun 1 si 1/4 cani de apa.

5

Ceapa se caleste la foc mic sa nu se arda, doar trebuie sa ia o culoare usor bruna.

6

De cand am descoperit cratita"rice cooker" o folosesc si la acest fel de mancare.

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe 78915
retete culinare - "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe 78916
retete culinare - "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe 78919
retete culinare - "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe 78920
retete culinare - "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe 78921
retete culinare - "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe 78922
retete culinare - "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe 78923
retete culinare - "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe 78925
retete culinare - "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe 78926
retete culinare - "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe 78930
retete culinare - "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe 78933
retete culinare - "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe 78934
retete culinare - "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe 78935
retete culinare - "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe 78936

COMENTARII (23)

Mihaela11_jo 1

19.01.2011, 21:47

Cris 2711

retetepersane 1

13.02.2011, 20:45

Arata delicios!!! Imi place foarte mult orezul asta

Mihaela11_jo 1

14.02.2011, 01:16

Multumesc; in tarile arabe orezul este alimentul de baza si se prepara in foarte multe variante

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Cizmele lui Mos Nicolae
  • 29

    MA

  • 30

    MI

  • 01

    J

  • 02

    V

  • 03

    S

  • 04

    D

  • 05

    L