"Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe

de Mihaela11_jo in Mancaruri de post, 18 Ian 2011 | 12785 vizualizari

 

Mujadara este o mancare araba foarte simpla , dar foarte satioasa.Este foarte buna de post.

 

INGREDIENTE

  • 2 cani de orez
  • 1/3  cana linte verde  
  • 8 linguri ulei de masline  
  • 2 lingurite chimin macinat  
  • 7-8  catei de usturoi intregi  
  • 1 ceapa mare sau 2 de marime medie
  • 1 si 1/2 lingurite sare
  • 2  si 1/2 cani de apa
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA "Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe:

Lintea se curata, se spala si se pune la fiert cu 1 litru de apa, in care s-a pus  1/2  lingurita de sare.

Cand a inceput sa fiarba se acopera, se reduce focul si se lasa 20 de minute.

Orezul se alege si se opareste cu apa fierbinte ; se lasa astfel  5 minute apoi se strecoara de apa si se spala  bine , pana apa ce se scurge de pe el devine limpede.

Lintea se pune intr-o strecuratoare sa se scurga apa in care a fiert.

Intr-o cratita antiaderenta se pun 2 si 1/2 pahare de apa(daca apa in care a fiert lintea nu e sufucienta se mai completeaza cu apa fiarta), 4 linguri ulei de masline, 1  lingurita de sare, 2 lingurite de chimin, cateii de usturoi si lintea;cand incepe sa fiarbe se adauga orezul.

Se acopera cu un capac si se reduce focul la minimum; se fierbe astfel 25 de minute.

In caz ca se foloseste cratita" rice cooker" se puna la inceput la fiert apa cu sarea,lintea fiarta,chiminul,cateii de usturoi, uleiul de masline; cand incepe sa fiarba se adauga orezul scurs de apa si se inchide cratita.

Intr-o tigaie antiaderenta se incinge restul de ulei de masline( 4 linguri) si se caleste ceapa taiata pestisori, pana ia o culoare buna.

Se pune pe un platou orezul fiert cu linte si se presara cu ceapa calita.

Se serveste cu salata mixta sau iaurt.

Vezi:

http://www.bucataras.ro/retete/salatit-khodar-meshakel-salata-mixta-stil-arab-14474.html

Pofta buna!

TIPS-URI

1

Orezul stil arab este diferit de pilaful nostru; se fierbe cu mai putina apa, in asa fel incat bobul fiert sa ramana ferm.

2

Priceperea gospodinelor se apreciaza dupa aspectul orezului.

3

Nu se amesteca deloc dupa ce incepe sa fiarba, pentru a nu se zdrobi boabele de orez.

4

La o cana de orez se pun 1 si 1/4 cani de apa.

5

Ceapa se caleste la foc mic sa nu se arda, doar trebuie sa ia o culoare usor bruna.

6

De cand am descoperit cratita"rice cooker" o folosesc si la acest fel de mancare.

Daca ti-a placut reteta noastra ""Mujadara" - Orez cu linte- specific tarilor arabe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

retetepersane 1

13.02.2011, 20:45

Arata delicios!!! Imi place foarte mult orezul asta

Mihaela11_jo 1

14.02.2011, 01:16

Multumesc; in tarile arabe orezul este alimentul de baza si se prepara in foarte multe variante

-Marius- 1

18.12.2017, 14:35

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de naut cu usturoi verde