Mulii - Degetele din clatite

de anisoara in Dulciuri, 29 Dec 2009 | 52561 vizualizari

 

Vreau sa va arat cum se fac MULII sau DEGETELE din Clatite - asa li se spune in popor. Este o mancare delicioasa de sarbatoare, care se servesc la masa in ultimul rand. Credeti-ma ca nici un oaspete nu va refuza sa guste din aceaste clatite. Atat de gustoase sunt - ca iti "lasa gura apa". Cat de satul vei fi, oricum le vei manca. Eu cand le servesc la masa, trebuie sa-mi fac cateva mulii aparte intr-o farfurie, pentru ca nu le mai gasesc in momentul cand ma asez la masa. Reteta de clatite nu o afisez acum, caci fiecare gospodina isi prepara reteta ei de baza, care este obisnuita. Trebuie sa spun, ca este de lucru mult la ele, dar rezultatul isi merita lucrul efectuat. Veti pierde atata timp cat coaceti si preparati un tort de sarbatoare, dar cred ca si mai putin. Un secret, ca sa nu pierdeti mult timpul. In momentul cand incepeti sa coaceti foile de clatite pe tigaie, rugati pe cineva sa va ajute sa le invartiti impreuna. Si va asigur ca la SFIRSIT, cand veti termina de copt toate clatitele, veti termina si de invirtit toate muliile sau degetelele, alaturi cu alta persoana care o sa va ajute. Aceasta reteta se poate prepara cu o zi inainte si pastrata la rece. In ziua cand vrem sa le servim la masa, le coacem la cuptor si le servim in farfurii la masa.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg de clatite - 23-25 de clatite de d=18cm
  • 800 gr de brinza de vaci
  • 100 gr de struguri uscati ( izium)
  • sare
  • 2 lingurite de zahar
  • 1-2 oua
  • vanilie dupa gust
  • 120 de gr unt - molcut
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mulii - Degetele din clatite:

Amestecam brinza de vaci cu ouale , sarea, zaharul vanilia, poamele uscate ( la dorinta). Daca doriti, sa va fie implutura dulce o praprati cu acele ingrediente de mai sus, dace vreti sa obtineti o implutura mai sarata - va propun sa exludeti zaharul si vanilia si sa adugati cam 100 de grame de cascaval ras prin razatoare in brinza pentru implutura clatitelor.

Vreau sa Va atrag atentia , ca aceasta receta nu se prepara cu implutura de dulceata din fructe , pentru ca la coacerea lor se vor desface clatitele , in momentul cind dulceata se va incalzi la cuptor. Coacem clatitele si mprocedam in felul urmator:

Luam , cam 10 clatite, suprapuse una peste alta , si le taiem in 4 sau la parti egale. Urmariti dupa fotografii. Pe fiecare triunghi primit adaugam cu lingurita implutura de brinza si o inrolam in forma de cornuri , numai ca alturile din parti le bagam inauntru. Se procedeaza la fel, cum se prepara biscuitii cornuir. Urmariti fotografiile.

Primim aceste degetele mici , care sunt aranjate pe o tava . Cum procedam cu tavaua. Pe tava aranjam o foaie sau doua de aluminiu sau hirtie pt copt bucate , care este uns cu unt in prealabil pe o parte unde vor fi puse degetelele. Aranjam toate clatitele in rinduri pe aceasta tava.

Dupa ce au fost repartizate toate degetelele din clatite pe tava, ungem cu unt alta foaie de hirtie pt copt pe o, parte si alta si o punem deasupra degetelelor. Invirtim alte degetele din clatitele ramase , si le aranjam la fel in tava. Ungem cu untul ramas, molcut sau topit inca o foaie , numai pe partea, care se va lipi de clatite si acoperim clatitele pe suprafata la toata tava.

Punem tava intr-un loc racoros pina vom avea nevoie sa o coacem , ca sa o servim la masa. Incalzim bine cuptorul pina la t 200 grade, punem tavaua la cuptor ca sa se coaca degetelele facute din clatite. Peste 5 minute focul il scadem pina la o temperatura de 140 de grade, si coacem clatitele inca 15-20 minute. In total 20-25 minute.

 Atentie, nu coaceti tavaua mai putin timp, pt ca se va topi numai untul , iar singur degetelile nu se vor coace. La dorinta , in timpul coacerii - peste 15 minute puteti sa scoateti hirtia de copt deasupra lor, ca ele, sa se rumeneasca putin. Le servim la masa calde, fierbinti, dupa ce s-au racit - nu importa sunt la fel de delicoase .

 

RETETA IN IMAGINI

Mulii - Degetele din clatite-0
Mulii - Degetele din clatite-1
Mulii - Degetele din clatite-2
Mulii - Degetele din clatite-3
Mulii - Degetele din clatite-4
Mulii - Degetele din clatite-5
Mulii - Degetele din clatite-6
Mulii - Degetele din clatite-7
Mulii - Degetele din clatite-8
Mulii - Degetele din clatite-9

COMENTARII (16)

dantes

dantes 1

21.03.2016, 06:11

Super!

simona72

simona72 1

21.03.2016, 08:24

Foarte frumoasa reteteta! de gust nici nu mai zic!

noiinbucatarie

noiinbucatarie 1

21.03.2016, 16:39

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Madlene

de Criss 6

Madlene

la 06:05

Cotlet de ton la grătar

de Bunica 6

Cotlet de ton la...

ieri la 20:05

Prăjitură frageda cu mere

de Bunica 6

Prăjitură...

ieri la 19:51

Gustare cu friptură de curcan

Gustare cu...

ieri la 19:24