Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele

de diaconta in Muraturi, 29 Noi 2015 | 1753 vizualizari

 

Mie îmi place foarte mult conopida murata.Nu m-as fi gândit însa s-o combin cu ardeii astia semi-iuţi.Tare mi-a placut când am vazut reteta la prietena mea Angelica de la Angel’s Food,nu ezitati sa popositi pe blogul ei,veti vedea ce minunatii pregateste ea acolo.


Eu am avut si niste gogonele ramase de la Salata Pickles,asa ca le-am pus si pe dânsele în borcan.


Abia astept sa manânc din muratura asta,mai ales ca anul acesta m-am împrietenit  foarte mult ardeiul iute.


Nu e nimic complicat la aceasta reteta si înca mai gasiti ingredientele necesare la piaţă.


 


Cantitatile nu sunt „batute în cuie”,eu va spun ce am  folosit eu.

 

INGREDIENTE

1 kg ardei semi-iuti, din aceia mici si rotunzi, dar sa poata fi umpluti cu buchetele de conopida

o conopida de aprox.1 kg

10 gogonele

boabe de mustar

câteva betisoare de hrean

un morcov

o crenguta de cimbru uscat

o crenguta de marar uscat

boabe de piper

câteva foi de dafin

Pentru zeama:

1.700 l apa

400 ml otet 

3 linguri sare pentru muraturi

200 g zahar

Mai avem nevoie de borcane cu capac. 

Eu am avut un borcan de 3 litri si unul de 1.700 litri.

Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele:

Am spalat ardeii, conopida si gogonelele.

Am scos cotorul ardeilor,cu grija sa nu se rupa.

Conopida am desfacut-o în buchetele pe care sa le pot pune în ardei.

Am umplut ardeii cu conopida.

Morcovul l-am curatat si l-am taiat rondele.

Gogonelele le-am taiat în sferturi.

Pe fundul borcanelor am asezat marar si cimbru, apoi am asezat ardeii, gogonelele, alternând printre ele si rondelele de morcovi si hreanul.

La urma am pus boabele de mustar si de piper si foile de dafin.

Pentru zeama am fiert toate ingredientele si apoi am turnat-o fierbinte în borcane.

Inainte de a face acest lucru,am pus borcanul într-o cratita metalica, astfel borcanul nu va crapa.

Se poate pune si un cutit cu lama metalica sub borcan.

Am închis borcanele si apoi le-am acoperit cu o patura pâna a doua zi.

In functie de cantitatea de ingrediente folosita,s-ar putea sa aveti nevoie de mai multa sau mai putina zeama.

Poftă bună !!!!

 

 

 

RETETA IN IMAGINI

retete culinare - Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele 414418
retete culinare - Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele 414419
retete culinare - Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele 414420
retete culinare - Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele 414421
retete culinare - Murătură cu ardei semi-iuţi,conopidă şi gogonele 414422

COMENTARII (13)

Constelatialeu 1

29.11.2015, 16:13

Nu mai am greturi..

miki_a 1

30.11.2015, 14:51

Si noua ne plac nespus de mult muraturile, mai ales cele asortate!

Gicuta69 1

03.12.2015, 09:24

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

7490 puncte

6130 puncte

5470 puncte

5280 puncte

4620 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE: