Muraturi pentru vara

de alice_ciobanu in Muraturi, 27 Aug 2012 | 1327 vizualizari

 

O bunaciune...rosii, gogonele si dovlecei in saramura, numai bune pentru a le consuma acum, in perioada asta.

 

INGREDIENTE

  • la libera alegere: rosii, gogonele si dovlecei
  • sare grunjoasa (o lingura la litru de apa)
  • telina radacina, daca aveti puneti si frunzele
  • cativa catei de usturoi
  • marar
  • apa rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi pentru vara:

Asa ca luati voi rosiile, gogonele si dovlecei, taiati in bucati nici prea-prea, nici foarte-foarte, adica asa potrivite, o rodie in doua daca e maricica, sau asa la marimea ei daca e mai cat un ou :P. Dovelecelul il taiati cuburi, lasati cu tot cu coaja. Adaugati printre bucati de telina radacina si catei de usturoi, cativa, nu multi.

Puneti toate astea intr-un borcan mare, galetusa de plastic sau orice alt recipient ce are capacul potrivit. Puneti deasupra si dedesubt  marar, dia ala mare si uscat :D. Intr-un lighean preparati saramura. La un litru de apa rece puneti o lingura de sare grunjoasa, sa nu fie  o lingura nici rasa, dar nici cu varful cat o piramida :P asa mai potrivita. Amestecati pana se topeste sarea si turnati lichidul obtinut peste cele puse in borcan. 

Puneti capacul si lasati la temperatura camerei. Apoi zilnic, pret de vreo 4-5 cred (tre' sa intreb pe R. ecat cate, ca el se ocupa de operatiunea asta) pitrociti-le. :))) adica...desfaceti capacul, turnati lichidul din borcam intr-un lighean si apoi il turnati la loc. repetati operatiunea asta de vreo doua ori, in fiece zi.  Cand is numa bune de papat, adica suficient de acrute si sarate si dulcege in acelasi timp... puneti-va pe halit. Ma veti pomeni!

 

RETETA IN IMAGINI

Muraturi pentru vara-0
Muraturi pentru vara-1
Muraturi pentru vara-2

COMENTARII (13)

alice_ciobanu

alice_ciobanu 1

27.08.2012, 14:33

Laly

Laly 1

28.08.2012, 10:17

Tare gustoase

mamaieelena

mamaieelena 1

28.08.2012, 21:17

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

Valclaudia

13900 puncte

Constelatialeu

7700 puncte

mirela0911

6830 puncte

Rocsi

6560 puncte

 merisor

5200 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

GĂTIM, RÂDEM
ȘI GLUMIM, PE:

Clatite cu branza telemea si malai
  • 05

    L

  • 06

    MA

  • 07

    MI

  • 08

    J

  • 09

    V

  • 10

    S

  • 11

    D

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!