Muraturi pentru vara

de alice_ciobanu in Muraturi, 27 Aug 2012 | 5572 vizualizari

 

O bunaciune...rosii, gogonele si dovlecei in saramura, numai bune pentru a le consuma acum, in perioada asta.

 

INGREDIENTE

  • la libera alegere: rosii, gogonele si dovlecei
  • sare grunjoasa (o lingura la litru de apa)
  • telina radacina, daca aveti puneti si frunzele
  • cativa catei de usturoi
  • marar
  • apa rece
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Muraturi pentru vara:

Asa ca luati voi rosiile, gogonele si dovlecei, taiati in bucati nici prea-prea, nici foarte-foarte, adica asa potrivite, o rodie in doua daca e maricica, sau asa la marimea ei daca e mai cat un ou :P. Dovelecelul il taiati cuburi, lasati cu tot cu coaja. Adaugati printre bucati de telina radacina si catei de usturoi, cativa, nu multi.

Puneti toate astea intr-un borcan mare, galetusa de plastic sau orice alt recipient ce are capacul potrivit. Puneti deasupra si dedesubt  marar, dia ala mare si uscat :D. Intr-un lighean preparati saramura. La un litru de apa rece puneti o lingura de sare grunjoasa, sa nu fie  o lingura nici rasa, dar nici cu varful cat o piramida :P asa mai potrivita. Amestecati pana se topeste sarea si turnati lichidul obtinut peste cele puse in borcan. 

Puneti capacul si lasati la temperatura camerei. Apoi zilnic, pret de vreo 4-5 cred (tre' sa intreb pe R. ecat cate, ca el se ocupa de operatiunea asta) pitrociti-le. :))) adica...desfaceti capacul, turnati lichidul din borcam intr-un lighean si apoi il turnati la loc. repetati operatiunea asta de vreo doua ori, in fiece zi.  Cand is numa bune de papat, adica suficient de acrute si sarate si dulcege in acelasi timp... puneti-va pe halit. Ma veti pomeni!

Daca ti-a placut reteta noastra "Muraturi pentru vara" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tort aperitiv cu mazare si crema de branza

de Rocsi 9

ieri la 21:00

Biscuiti fragezi cu branza sarata si seminte: Reteta simpla si gustoasa

de laura_n 7

ieri la 17:20

Pate de pui si dulceata de zmeura - O combinatie inedita si gustoasa pentru micul dejun

ieri la 13:15

Rețetă de vedetă. Marele tenor Luciano Pavarotti pregatea  Spaghetti aglio ca nimeni altul!

ieri la 11:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Muraturi (gogonele)