Musaca

de RuxyRux in Pui, 28 Ian 2011 | 6339 vizualizari

 

Pui, cartofi si ciuperci intr-o combinatie delicioasa...

 

INGREDIENTE

  • 900 gr carne de pui( eu am pus muschiulet de pui)
  • 12 cartofi mari
  • 8 bucati ciuperci mari
  • 2 cepe potrivite
  • 1/2 legatura marar
  • o legatura ceapa verde
  • 3 linguri pline de bulion de rosii
  • sare si piper dupa gust
  • o lingurita boia dulce
  • 3 linguri pline de ulei de masline
  • Pentru sosul bechamel:
  • 600 gr lapte
  • 3 linguri faina
  • 300 gr branza
  • un praf nucsoara
  • sare dupa gust
  • piper
  • 100 gr unt
  • 2 oua mari
  • pentru decor:
  • 3 rosii  
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca:

Tocam la tocator carnea impreuna cu ceapa si  ceapa verde si mararul. Adaugam la tocat si ciupercile.

Intr-o tigaie punem uleiul apoi compozitia de carne si sotam 10 minute cu capacul pus.

Adaugam apa  cat sa acoperim carnea si lasam sa fiarba inca 10  minute usor la foc mic. Adaugam bulionul si boiaua, potrivim de sare si piper si stingem focul.

Spalam si curatam cartofii si apoi ii taiem in felii egale pe toata lungimea cartofului. Ii fierbem cu putina apa si putina sare pe jumatate.( nu-i fierbem complet).

Intr-o tava de jena, punem putin ulei si apoi un strat de cartofi, apoi un strat de carne si din nou un strat de cartofi si ultimul strat de carne. Dam la cuptor la 200 grade pentru o jumatate de ora.

Intre timp facem sosul bechamel.

Intr-o tigaie topim untul, adaugam faina amestecand continuu, stingem cu laptele amestecand usor si lasam 10 minute sa fiarba.

Batem ouale su sarea, piperul si nucsoara si adaugam peste sosul din tigaie. Amestecam bine cu telul. Presaram si branza si mai lasam doua trei minute pe foc.

Dupa o jumatate de ora scoatem musacaua din cuptor si turnam peste ea sosul bechamel.

Ornam cu rosii si mai dam la cuptor inca o jumatate de ora. Servim cu smantana. E delicioasa!

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Rulouri din piept de pui invelite in bacon.